facebook

“Око виймали ложкою, свердлили груди, підвішували”: в СБУ оприлюднили свідчення 500 звільнених з ОРДЛО заручників

Служба безпеки України документально зафіксувала розповіді про катування звільнених заручників ОРДЛО

СБУ зібрала свідчення колишніх бранців з окупованих територій України про конкретні факти знущань над ними. Крім того, Служба безпеки спростувала недостовірні повідомлення щодо існування так званих таємних в’язниць СБУ. Про це інформує прес-служба СБУ у Facebook.

Наголошуємо, що Служба діє винятково в рамках чинного законодавства, всі процесуальні дії із затриманими відбуваються відповідно до норм КПК, що підтверджують результати інспектувань представників міжнародних інституцій із захисту прав людини.

Відповідно до оприлюдненого документа, українці розповіли про нелюдські катування, фізичні тортури та психологічні знущання терористів. СБУ закликала всі правоохоронні організації надати допомогу колишнім заручникам російських бойовиків у підготовці відповідних звернень до Європейського суду з прав людини.

Ознайомитися з історіями українців, які були заручниками російських військових угрупувань на території ОРДЛО, можна за ПОСИЛАННЯМ

Читайте також:  Екс-СБУшник розповів шокуючу правду, про те хто насправді керував Януковичем. Ви будете налякані не на жарт

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.