facebook

Аномальна спека: Прогноз погоди на 15 червня

До кінця поточного тижня спека в Україні втримається. Максимальна денна температура повітря сягатиме у всіх областях + 30 + 35 градусів.

Про це в своєму метеоблогзі повідомила синоптик Наталка Діденко, передають Українські Новини.

За словами синоптика, нічна температура повітря буде коливатися в межах 17-24 градусів тепла. Температура води в Чорному морі становить 23-26 градусів, в Азовському – 24-27 градусів, в Дніпрі – 22-25 градусів.

У той же час, короткочасні дощі з грозами до кінця тижня, ймовірно, пройдуть локально в західних областях, на півночі і в центрі, крім Дніпропетровської області.

Під час дощу очікується тимчасове зниження температури повітря на 10-12 градусів.




“На півдні, у східних областях України буде переважати суха повітряна маса, і тому пожежна небезпека посилиться. Варто бути вкрай обережними з вогнем!”,
– попередила синоптик.

Наступного тижня синоптична ситуація особливих змін не зазнає. Переважатиме спекотна погода. Однак на півночі і в західній частині можливе незначне ослаблення спеки до 27-32 градусів. На півдні і сході України, а також в більшості центральних областей очікується протягом дня + 30 + 35 градусів.

Короткочасні грозові дощі можливі місцями на заході. Ближче до середини тижня, 19-20 червня, опади поширяться на північну частину і Харківську область.

У Києві 15 червня буде панувати спекотна, переважно суха погода.

Температура повітря в столиці буде коливатися в межах 30-33 градусів вище нуля. Спека протримається на початку тижня, а з вівторка, з 18 червня, в столиці передбачається ослаблення спеки до + 27 + 29 градусів.

Читайте також:  Вартість газу влітку буде вдвічі вищою

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.