facebook

ОНОВЛЕНО! Дитину знайшли мертвою! Загадкове зникнення 11-річної дівчинки: всі подробиці, які відомі на сьогоднішній день

На Одещині у селищі Іванівка майже тиждень шукають 11−річну Дарину ­Лук’яненко. Вона 13 червня по обіді вийшла з ринку Привоз, де працює її мати, і вирушила до школи на гурток танцю. Дорогою дівчинка зникла.

Як і де зникла дівчинка


Востаннє Дарину зафіксували камери відеоспостереження біля ринку. Після цього школярку ніхто не бачив, телефонний зв’язок з нею зник. “За дев’ять хвилин у дівчинки вимкнувся телефон”, − розповідає В’ячеслав Аброськін, перший заступник голови Національної ­поліції, повідомляє ТСН.

Радіус пошуків дитини − понад 20 кілометрів. Утім, правоохоронці припускають, що дівчинка зникла за триста метрів від ринку. На цьому місці губить слід пошуковий собака. Мешканці двох найближчих будинків чули дитячий крик. “Істеричний був крик, на який не можна було не звернути уваги. Так кричать тільки за якихось таких ситуаціях, це крик жаху”, − згадує мешканка Іванівки Валентина Корінна.


Що про зникнення кажуть місцеві мешканці

Місцеві мешканці розповіли, що бачили, як Дарина йшла вулицею і знімала на телефон відео. “Перед зникненням дівчинка вела трансляцію в Instagram. Відео не збереглося у соціальній мережі, але є свідки, які підтверджують, що вона вела прямий ефір. Зараз цим займається одеська кіберполіція. Якщо вдасться отримати цей ефір, то тоді, можливо, картина проясниться”, − розповів керівник громадської організації “Кращі люди Одеси” Сергій Крайм.

Місцеві мешканці одні з перших почали пошуки дівчинки: прочісували поля, лісосмуги, шукали її у воді. Літаки місцевого авіаклубу піднялися в небо з камерами на борту. Зараз в операцію задіяні нацгвардійці, місцеві жителі, рятувальники, волонтери з навколишніх населених пунктів і з Одеси.

Правоохоронці перевіряють усі версії зникнення. Пошуки школярки тривають, допитали понад 200 свідків. На виїздах з Іванівки працюють пости груп швидкого реагування. Поліція розпочала провадження за фактом навмисного вбивства. Кажуть, що це стандартна процедура, якщо зникає людина. Припускають, що дитину найімовірніше кудись вивезли. У соціальних мережах користувачі поширюють фото однієї з машин, яку зафільмувалала камера на виїзді з райцентру.

Читайте також:  Бюджет Тисмениччини поповнився на 48,2 мільйони гривень

Щодня правоохоронці та рятувальники проводять пошукові заходи. Зокрема, 19 червня, пошуки здійснюють понад 250 осіб. Територію селища відпрацьовують спеціалісти−кінологи зі службовими собаками, які навчені на пошук трупів, повідомив Амброськін.

Поки пошуки Дарини ­Лук’яненко тривають, за її нібито звільнення невідомий вимагав десять тисяч доларів. Він подзвонив матері дівчинки за три дні після її зникнення. У понеділок, 17 червня, чоловіка затримали. Він був раніше судимий.

Крім того, під час пошуків школярки на Одещині, де зникла 11−річна Даринка, пошукова група виявила фрагмент пальця дорослої людини. У пакеті разом пальцем лежали чоловічий одяг, канати і покривало з кривавими плямами. Пакунок передали правоохоронцям. Чи пов’язаний він з викраденням дитини, наразі невідомо. Напередодні ввечері на цвинтарі Іванівки також виявили свіже незареєстроване поховання, у якому лежали людські рештки. Ця знахідка не має стосунку до зникнення дитини − у могилі був місцевий безхатько, якого упізнали.

Прикмети Даринки: на вигляд дівчинці 11−13 років, на зріст близько 140 сантиметрів, худорлява, русяве волосся, карі очі. Одягнена була в білу футболку з малюнком рожевого фламінго, світло−рожеві шорти, чорні босоніжки, при собі мала сумочку з різноколірними блискітками.

Дані на 21.04 год.

В Одеській області знайшли мертвою 11-річну Дашу Лук’яненко, яка зникла вдень у четвер, 13 червня в смт Іванівка Одеської області.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

За попередніми даними, вона знайдена загиблою на території одного з домоволодінь того ж селища.

Новина доповнюється…

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.