facebook

На Яворівському полігоні збунтувалися мобілізовані – російські ЗМІ (ФОТО)

Успішне військове співробітництво США та України на Яворівському полігоні у Львівській області, де проходить навчання американськими десантниками українських військовослужбовців, не дає спокою росіянам. Так, сьогодні російські ЗМІ поширили повідомлення про нібито бунт українських бійців, який вони влаштували на тренувальному полігоні під Львовом через нестачу форми та взуття.

aecfca20705b8bd949a97918772816731431954400


Першим цю інформацію надрукувало видання «Сєгодня» з посиланням на «свої джерела», незабаром про «бунт» написали більшість російських ЗМІ.

Згідно з повідомленням газети, бунт нібито організовано до приїзду командувача сухопутними військами ЗСУ генерала-лейтенанта Анатолія Пушнякова. При цьому видання стверджує, що в українському Міноборони пообіцяли прокоментувати ситуацію після її детального вивчення.

«Людей мобілізували два тижні тому, але досі вони ходять, як «бомжі». Чоловіки скаржаться, що ними ніхто не займається, вони не хочуть там сидіти без діла, мовляв, за 14 днів вони вистрілили 10 патронів. Командири ледве можуть заспокоїти розлючених військових. Все це відбувається на тлі американо-українські навчань, за участю бійців Нацгвардії України», – повідомляє анонімне джерело російського видання.

Тим часом близько 300 інструкторів з числа бійців 173-ї повітряно-десантної бригади командування сухопутних військ Збройних сил США передають свої знання нічого не підозрюючим «про бунт» бійцям Нацгвардії. Американські десантники відзначають, що українці «дуже сильні, працюють з ентузіазмом, але при виконанні завдань вибирають найбільш складний шлях».

«Зараз ми вчимо ваших бійців, як правильно відкрити двері і захоплювати будівлю. Всередині може бути хто завгодно. І група повинна бути готова до цього. Мета не просто потрапити всередину як можна раніше. А зробити це безпечно для особового складу», – розповідає десантник Стівен Мадугно.

Зазначимо, що 173-а повітряно-десантна бригада США має за плечима досвід бойових дій у В’єтнамі, Афганістані, Іраку та інших гарячих точках. Бригада стала відомою тим, що її бійці були першими, хто зважився стрибнути в зону бойових дій в Іраку з парашутами.

«Ваші хлопці виконують завдання з великим ентузіазмом, вони дуже сильні і їх легко навчати. Помітив: українці намагаються вибрати найбільш складний шлях. Ми показуємо – дивись, ти міг би зробити це простіше. Принцип американської армії – найбільша ефективність при найменших роботи», – зазначає інструктор армії США Кейлем Мішо.

Американці наголошують, що навчають українців на рівні солдатів і офіцерів діяти за стандартами НАТО – використовуючи сучасну зброю, потрібну амуніцію, і розповідаючи про видповідну тактику ведення бою. Загальний курс навчання триватиме два місяці. Близько 300 американських військових навчають приблизно таку ж кількість нацгвардійців. Після завершення на Яворівський полігон заїде нова група українських військовослужбовців.

Читайте також:  На окупованій території Донеччини зростають збройні конфлікти між різними групами бойовиків, - Лисенко

Шукайте деталі в групі Facebook