facebook

З’явились нові деталі трагедії на Прикарпатті, де від удару блискавки загинули люди

21 червня від удару блискавки на Рогатинщині загинуло троє мешканців Львова.

Ще двоє травмовані. Усі вони ховалися від грози на автобусній зупинці. Загиблі – троє чоловіків, які першими забігли під укриття і стояли один біля одного, коли розряд влучив у сусіднє із зупинкою дерево.

“Удар прийшовся в стовбур дерева, після чого електричний заряд пішов в землю, трав’яне покриття так грунт були мокрі, то через вологу струм уразив людей”, – розповідає Ярослав Галька, в.о.керівника Рогантинського відділу поліції.

Пані Люба живе за дві хати від зупинки. Каже, коли побачила яскравий спалах громовиці зрозуміла, що вдарило десь поруч і вийшла на дорогу подивитися.

“Чоловіки лежали на цементі, а жінки встали. Одна не чула зовсім нічого, а іншій відняло ноги. Наймолодшому вдарило просто в серце. Сорочки погоріли, тільки дірки були”, – розповідає жінка.

55-річний Василь “народився у сорочці”. Він теж вийшов з автобуса, але до зупинки не біг, а діставав з сумки парасолю. Затримався, бо заїло замок.

“Мене заглушило тільки. Я був на відстані 5-ти метрів”– каже чоловік.

Загиблим 35, 54 і 56 років.

Що притягнуло розряд, високе дерево, металевий каркас бетонної зупинки чи увімкнутий мобільний, будуть з’ясовувати слідчі. Відомо, що в одного із загиблих телефон розірвало, акація пошкоджена від удару.

Детальніше дивіться у сюжеті ТСН.

Читайте також:  Неподалік Івано-Франківська прикарпатець створив справжній помідоровий рай (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.