facebook

На Надвірнянщині провели чемпіонат України з гірського мотокросу (фото)

Впродовж 22 – 23 червня в селі Білі Ослави відбувся Чемпіонат України з ендуро (гірський мотокрос), гонка проходила урочищем Дремблюжка. Захід відбувається уже не вперше. Цього року участь в змаганнях взяло 127 учасників.

В 1-у етапі серед аматорів змагалась Альона Шакула зі Львова, єдина дівчина учасниця змагань, інформує Фіртка з посиланням на Надвірнянську РДА.

Організатор Чемпіонату – Hard Enduro Series of Ukraine, головний спонсор чемпіонату – фірма STIHL, представником якої в регіоні є депутат обласної ради Юрій Голіней.

Раніше на трасі в Білих Ославах проводили класичні змагання, цьогоріч один з етапів Hard Enduro Series of Ukraine проходив у форматі “екстрим”. Останній раз Чемпіонат з ендуро проводився у 2015 році. За всі роки Білі Ослави отримали численну армію прихильників серед гонщиків з цілої України та з-за кордону.

В рамках чемпіонату відбувся розіграш мотоцикла Honda HM125, в результаті розіграшу подарунок отримав депутат районної ради Іван Козловський.
Захід відвідав голова Надвірнянської районної державної адміністрації Олександр Кеніз, який висловив надію на подальший розвиток цього виду спорту на Надвірнянщині.

Довідково:

Ендуро як вид спорту є доволі молодий, він є одним із дисциплін мотоспорту, змагання у ньому проходять на різному покритті та по пересіченій місцевості. Під час руху потрібно дотримуватися маршруту. Трасу для змагань позначають стрілками, також встановлюють граничний час проходження між двома контрольними точками. За кожне запізнення нараховують штрафні бали. Мотоцикли попередньо оглядають перед початком змагань.




Читайте також:  На Івано-Франківщині через сильні грози та вітер оголошено штормове попередження

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.