facebook

Зеленського викликали на засідання НАТО, все вирішиться зовсім скоро: Путін бійся

Президент України Володимир Зеленський відвідає засідання НАТО, на якому обговорять Росію.

Про це повідомила президент Парламентської Асамблеї НАТО Мадлен Мун.

«Тільки що була перша, з, сподіваюся, цілого ряду зустрічей і цікавих розмов з новим президентом паном Зеленським. Ми обговорили майбутнє співробітництво між Україною, в тому числі Президентом, з Парламентською Асамблеєю НАТО. У нас тут заплановані дві майбутні зустрічі»



, – зазначила вона.

Підкреслюється, що одна з зустрічей буде присвячена виборам у Верховну Раду.

«Також я запросила Президента приєднатися до нас на щорічну осінню сесію Парламентської Асамблеї восени. Сподіваюся, він зможе приїхати і звернутися до Асамблеї. Будуть представлені 2 звіти, які будуть розглядатися на щорічній Парламентській Асамблеї в Лондоні. Один з них стосується безпосередньо України, в тому числі ситуації щодо безпеки. Друга доповідь стосується санкцій», – підкреслила вона.

Окрім того, ішлося про врегулювання ситуації на сході України у рамках Мінського формату, повернення російської делегації до ПАРЄ та необхідність звільнення полонених українських моряків.

Глава держави підтвердив незмінність стратегічного курсу України на інтеграцію до європейських та євроатлантичних структур.

Він також подякував Парламентській асамблеї НАТО за стійку та міцну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Крім того, Володимир Зеленський висловив сподівання, що спостерігачі Парламентської асамблеї будуть присутні на позачергових виборах до Верховної Ради, які відбудуться 21 липня, оскільки це важливо для України.

«Ці вибори – не тільки запит і вимога нашого суспільства. Це не просто моє політичне рішення щодо розпуску парламенту. Найголовніше, крім запиту суспільства, – це значна кількість реформ і законопроектів, яких зараз потребує наша країна, та неможливість їхнього ухвалення сьогоднішньою Радою», – сказав Глава держави.

Читайте також:  Журналісти дізналися у карпатських мольфарів стать майбутнього президента України

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський розглянув та узгодив документи, якими встановлено порядок застосування Збройних сил України та інших складових сил оборони, і наголосив, що з 2020 року має розпочатися впровадження стандартів та процедур НАТО у діяльності ЗСУ, передусім у підготовці військ.

Законом передбачені зміни до закону “Про оборону України” щодо визначення термінів “військова стандартизація”, “військовий стандарт”, “стандарт НАТО”, “стандарт у сфері оборони держави-члена НАТО” тощо. На практиці це дозволить впроваджувати натовські стандарти, уникаючи різночитань, і в перспективі відповідати критеріям членства в НАТО.

Забезпечення до 2020 року повної сумісності ЗСУ із Збройними силами країн-членів НАТО передбачене в ухваленій ще 2015 року Воєнній доктрині України. У 2016 році плани з переходу ЗСУ на стандарти НАТО були закріплені і в Стратегічному оборонному бюлетені.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.