facebook

Іржава смердюча вода: в окупованому Криму жителі влаштовують “майдан” через водну блокаду

В окупованому Криму жителі Армянська вийдуть на пікет, щоб привернути увагу до проблеми кислотних викидів від заводу “Кримський титан”.



Як повідомляють “Примечания“, колапс у водопостачальній системі міста наростає: з кранів ледь тече іржава смердюча вода.

Повідомляється, що жителі побоюються, що води не вистачить не тільки їм, але й заводу “Кримський титан” і у серпні знову можуть початися кислотні викиди. У п’ятницю вони хочуть вийти на пікет, щоб привернути увагу до проблеми.

За словами організаторів заходу, їхня мета – повернути водопостачання по Північно-Кримському каналу, який перекрила материкова Україна в рамках водної блокади.

Як повідомила дружина організатора пікету Катерина Пивовар, втомилися жити без води, напору немає. Вода з крана тече іржава та ще й смердюча. Така ситуація триває від зими.

Експрезидент Криму Юрій Мєшков заявив, що окупаційна влада ігнорує гостру проблему півночі півострова.

Потрібно застосувати всі законні способи, щоб повернути воду в канал.

Він пояснив, що позиція влади змінюється від того, наскільки рішуче налаштований народ. Якщо тиск буде сильним, то кримська влада може “здатись”, піти на поступки.

“Також ми плануємо звернутися до розумних українських політиків і громадських діячів, які підтримують нас у водному питанні, той же Кравчук, Медведчук. Якщо нам вдасться налагодити діловий контакт із ними, то зросте ймовірність того, що в Північно-Кримському каналі буде вода”, – заявив він.

За словами Мєшкова, мова не про повернення Криму під юрисдикцію України, а тільки про налагодження добросусідських відносин і зняття “водної блокади”.

Читайте також:  В Одесі відбулося масове побоїще, затримані десятки людей: перші подробиці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.