facebook

Поки дорослі розпаковували торби – у Світязі втопилося двоє дітей

В урочищі Гряда трапилася трагедія: в озері Світязь втопилося двоє діток.



Біда сталася у середу, 3 липня. Як розповіли в водолазно-рятувальному відділенні смт Шацьк, сім’я зі Львівщини приїхала на відпочинок в урочище Гряда.

Поки дорослі розпаковували сумки, двоє хлопчиків (син і племінник одного з батьків), 2009 і 2010 років народження, орієнтовно о 17.20 побігли купатися. Коли дітей почали шукати, то було вже пізно: спершу помітили у воді тіло однієї дитини, через деякий час – іншої, пише Район.Шацьк.

Медикам, які проводили реанімаційні заходи, не вдалося врятувати дитячі життя.

Це вже не перша трагедія на воді в Шацькому районі цього літнього сезону. 6 червня в озері Пісочне потонув хлопчик 7 років з села Мельники, а 16 червня в Світязі – 38-річний житель міста Червоноград Львівської області. У Волинській області з початку року на водних об’єктах загинуло понад 30 людей.

Характерними причинами загибелі на воді були купання в непристосованих для цього місцях, часто у нетверезому стані та в темний час доби. Тому варто пам’ятати, що умовами безпеки є правильний вибір та обладнання місць купання, вміння дорослих і дітей плавати, суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах, постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих.

Читайте також:  “Двічі гвалтували дубинкою, вибили ключицю”: стало відомо, як катують затриманих у Білорусі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.