facebook

41 людина загинула, 265 травмувалися: Страшна статистика ДТП на Тернопільщині за 2019рік

За 2019 рік вчинено 3709 злочинів зареєстрували правоохоронці Тернопільщини від початку 2019 року. Ця цифра на три відсотка менша, ніж за пів року 2018-го, – заявив на прес-конференції начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол. – Серед усіх правопорушень 945 – це тяжкі та особливо тяжкі злочини.

– За цей період у нас трапилося 5 вбивств, було 8 тяжких тілесних ушкоджень, 3 з яких із смертельними наслідками. Всі ці злочини розкриті. Було одне згвалтування – особа також встановлена.

За січень-червень в Тернополі та області трапилося 1448 крадіжок, майже половина з них розкрита. Найпоширеніші серед цього виду злочину це – крадіжки з квартир та дачних будинків – їх 234, зросла кількість грабунків – їх 71. Зареєстрували працівники поліції 6 розбійних нападів, 251 шахрайство. За пів року на території області трапилося 45 фактів заволодіння транспортними засобами, двадцять вісім автівок повернули власникам.
Невтішною залишається ситуація з дорожньо-транспортними пригодами. Від початку року на дорогах міста та області трапилося 1040 аварій в яких 41 людина загинула, а 265 отримали травми.

– Найбільше людей загинуло при зіткненні автівок, в результаті наїзду на пішохода та на перешкоду. Серед основних причин аварій – порушення правил маневрування, перевищення швидкості, недотримання дистанції, порушення правил переїзду перехресть та керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.
Працює активно поліція і над розкриттям наркозлочинів, правопорушень у сфері торгівлі людьми, над виявленням вибухо-небезпечних речовин.

З настанням літніх канікул посилили свою роботу і працівники ювенальної поліції. Вони проводять превентивні заходи з дітьми, батьками, а також з виховниками у таборах відпочинку, аби убезпечити всіх від нещасних випадків й запобігти вчиненню адміністративних та кримінальних правопорушень скоєних дітьми та щодо дітей.
– Від початку року на території області зареєстровано 10 нещасних випадків за участю дітей, 4 – зі смертельними наслідками – це утоплення та ураження струмом.20 діток травмувалося та 4 загинуло в результаті ДТП.

Читайте також:  Смертельна ДТП на Прикарпатті: у Делятині зіткнулися мікроавтобус та легковик

Під постійним контролем Олександра Богомола перебуває і особовий склад. Дотримання законності, службової та транспортної дисципліни – одна з основних вимог у керівництва ГУНП в області.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.