facebook

Українську військову техніку заправляють російським пальним, – Михальчишин

Українську військову техніку на передовій заправляють фактично російським пальним, яке закуповують на території Білорусі.



Про це розповів офіцер полку “Азов” Юрій Михальчишин на зустрічі із ветеранами війни в Афганістані.

Він нещодавно повернувся із зони бойових дій, з району Світлодарської дуги, де звернув увагу на низку критичних моментів, зокрема в матеріально-технічному забезпеченні наших збройних сил.

За його словами, 80% нафтопродуктів – бензин, моторні оливи, дизельне паливо – Україна закуповує в Білорусі, куди вони потрапляють напряму з Росії. В Україні не працює практично вся нафтопереробка, стоять усі заводи в країні, окрім Кременчуцького. Також не ведеться робота над диверсифікацією поставок, зокрема з країн Західної Європи. Для цього бракує навіть транспортної логістики, якщо говорити про прикордонні Львівську та Закарпатську області, через які мав би здійснюватись транзит.

За словами Михальчишина, “перекрити крани” можуть у будь-який момент. Це реальна проблема, яку треба вирішувати ще вчора.

“Хлопці погодились зі мною в тому, що оці штабні козачки, які зараз прийшли до влади, нинішню ситуацію не стримають, навіть якщо завтра вони стануть справжніми патріотами… Зараз, у запалі політичних гонок, багато-хто відвертається від проблем військових, очікуючи швидкого миру. Але такий мир – це капітуляція, допустити яку не маємо права”, – розповів Юрій Михальчишин.

Михальчишин додав, що після подій в ПАРЄ та заяв про послаблення санкцій, Україну будуть штовхати на прямі перемовини з терористичними ДНР/ЛНР.

Читайте також:  У Миколаєві лiкарі фарбують нігті, поки пaцієнти вмиpають за стінкою: мeдреформа у дії(фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.