facebook

Стафілокок в улюблених десертах: розкрили усю правду про відомі солодощі “Вацак” (відео)

Розкішний маєток з басейном та охороною, земельні ділянки, незадекларовані Maserati рідкісних відтінків – усе це належить “простому” кондитеру з провінційного Могилева-Подільського Геннадію Вацаку. Чи правда, що мільйонер, а за сумісництвом обласний депутат заробив королівські статки на здоров’ї любителів дешевих солодощів – розслідувала знімальна група “СтопКору”.

Нагадаємо, серце кондитерської імперії Геннадія Вацака знаходиться на Вінниччині – в Могилеві-Подільському. Бізнесмен також є депутатом і секретарем комісії із запобігання корупції місцевої облради, щоправда, за офіційними даними, прогуляв 94% усіх засідань. Позатим за величиною статків провінційний “Наполеон” не поступається столичним олігархам.

Натомість, як вдалося з’ясувати, в самому Могилеві до кондитерських талантів Вацака та якості його продукції ставляться з недовірою. Щоб перевірити безпечність цих кондитерських виробів, знімальна група “СтопКору” придбала кілька одиниць та разом із тортами інших виробників віддала на експертизу, результати якої вражають.

В Україні Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи є провідною установою, адже тут проводиться діагностика безпечності харчів. Саме сюди виробники з усієї України везуть свою продукцію, щоб переконатися, що в ній немає отруйних речовин. Тож в інституті ще до видачі результатів нам повідомили: з натурального у тортах “Вацак” лише борошно, все інше – хімія, проте вона задекларована виробником.

На перший погляд, в експертних висновках все начебто відповідає нормам. Окрім одного показника – Staphylococcus aureus.

“До лабораторії було надіслано 7 зразків кондитерських виробів”, – розповідає завідувач науково-дослідного бактеріологічного відділу Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи Тамара Козицька, – “У чотирьох зразках було знайдено стафілокок, який становить загрозу для здоров’я людини. Стафілокок викликає харчові токсикоінфекції, які можуть закінчитись навіть летально”.

Читайте також:  Ломаченко програв головний бій в кар'єрі

Отже, небезпечна бактерія, що зачаїлась у тортиках Вацака, може викликати широкий діапазон захворювань, починаючи з легких шкірних інфекцій та закінчуючи абсцесом, смертельно небезпечними захворюваннями, такими як пневмонія, менінгіт, інфекційно-токсичний шок і сепсис.

Тож знімальна група “СтопКору” знову вирушає на Вінниччину, щоб попередити про смертельну небезпеку для споживачів. Далі – у сюжеті.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.