facebook

Терміново! Зеленський і Туск вирушили на Донбас: прийматимуть доленосні рішення

Нещодавно в Станиці Луганській відбулося довгоочікуване розведення сил ЗСУ та проросійських бойовиків.

Глава держави Володимир Зеленський і президент Європейської ради Дональд Туск вирушили в Станицю Луганську, де заслухають звіт про поточну безпеку в районі проведення ООС.

Про це повідомляє Офіс президента України в Facebook.

Вони відвідають Станицю Луганську. Там президент України і президент Європейської ради поспілкуються з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і місцевими жителями, а також ознайомляться з гуманітарними проектами, які реалізуються за підтримки ЄС.

Нагадаємо, що 26 червня розпочався перший етап розведення сил на Донбасі. Першими зі своїх позицій в районі КПВВ “Станиця Луганська” відійшли ЗСУ, а на наступний день відійшли і бойовики від пішохідного мосту.

В підсумкув ОБСЄ підтвердили – розведення сил у Станиці Луганській завершено. В свою чергу експерти пояснили – “зрада” або “перемога” розведення військ в Станиці Луганській.


Цей процес цілком логічно викликає побоювання у України, оскільки давно відомо, як Росія “дотримується” домовленостей. Хоча ті ж військові ООС заявляють, що зайняли навіть кращі позиції, а в разі погіршення становища біля Станиці Луганської завжди готові повернутися назад.

Як відомо, Туск приїхав в Україну на 21-й саміт Україна – Європейський Союз, який почнеться 8 липня у Києві. Він пройде під головуванням президентів України Володимира Зеленського, Європейської ради Дональда Туска і Європейської комісії Жан-Клода Юнкера.

Вони обговорять питання безпеки, пріоритети політичних, економічних і соціальних реформ, стан імплементації положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. За підсумками саміту буде прийнято спільну заяву.

Додамо, як стало відомо нещодавно, Волкер домовився з куратором Путіна щодо Донбасу.

Вже цього літа може відбутися нова зустріч лідерів країн в “нормандському форматі”.

Читайте також:  Зеленський розказав про ультиматум Путіну: Мені корона з голови не впаде

Волкер зазначив, що тільки після проведення в Україні виборів до Верховної Ради, буде ясно чи зможе президент Володимир Зеленський сформувати більшість в парламенті, необхідну, щоб підтримати план втілення “Мінська”.

“Я зв’язувався з російським партнером на переговорах Сурковим, просто щоб дізнатися, чи вважає він цей час відповідним для зустрічі. Ми ще не знаємо, чи відбудеться зустріч чи ні. Якщо так, це буде трохи пізніше влітку, можливо”, – підкреслив спецпредставник.

При цьому дипломат додав, що Росія не йде на переговори, стверджуючи, що Україна несе за все відповідальність і повинна вести переговори з терористами “Л ДНР”.

“На жаль, ми не чули значних новин від Росії … Тому зараз, з боку Росії це не виглядає багатообіцяючим. Однак, сам факт проведення зустрічі є, можливо, корисним”, – додав він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.