facebook

Вчені: Легкі фізичні навантаження знижують ризик смерті у літніх людей

Легкого фізичного навантаження для людей старшого віку може бути досить для того, щоб знизити ризик смерті.

1625676




Дослідники з Європейського кардіологічного товариства довели, що всього чверть години фізичних вправ в день істотно знижують ризик смерті у літніх людей на 51%. Присвячена результатам роботи доповідь була озвучена на конференції EuroPRevent 2015.

Попередні дослідження показали, що півгодинні фізичні вправи протягом п’яти днів на тиждень в середньому знижують у дорослих людей ризик смерті на 30%. Учені вирішили перевірити, чи зберігається цей показник для літніх людей.

Спостереження почалися в 2001 році. На той момент вік учасників експерименту, кількість яких перевищувала тисячу чоловік, становив 65 років. Вчені стежили за способом життя спостережуваних і станом їх здоров’я протягом 13 років. За цей час померло 10% учасників експерименту.

Результати роботи показали: для тих людей, які приділяли фізичній активності рекомендовані 150 хвилин на тиждень, ризик смерті був на 57% нижчим, ніж у тих, чия фізична активність була мінімальною. При цьому у тих учасників експерименту, хто займався спортом менше – близько 15 хвилин на день – ризик смерті все одно був на 51% менше.

Дрібні щоденні фізичні навантаження не менш ефективні, ніж заняття в спортзалі

Вчені вважають, що легкого фізичного навантаження для людей старшого віку може бути досить для того, щоб істотно знизити ризик смерті. Вправи можу включати в себе бадьору ходьбу, їзду на велосипеді, плавання або гімнастику.
За матеріалами: Газета.Ru

Читайте також:  Океанологи знайшли живих акул у кратері вулкана

Шукайте деталі в групі Facebook