facebook

“Гройсман точно на вихід!”: У Зеленського розглядають 5 кандидатів на посаду прем’єра. Будуть кардинальні зміни

Американська журналістка, редактор UkraineAlert Atlantic Council Мелінда Херінг назвала імена п’яти кандидатів на пост прем’єр-міністра України. Про це вона написала у своїй статті в Atlantic Council, посилаючись на свої джерела.

Відзначимо, що, мабуть, це саме ті кандидатури, які будуть запропоновані партією “Слуга народу”, якщо вона набере достатньо голосів і зможе сформувати більшість у Раді.

На її думку, Кабінет міністрів можуть очолити:




Заступник виконавчого директора від України в Міжнародному валютному фонді Владислав Рашкован.
Директор з розвитку бізнесу НАК Нафтогаз України Юрій Вітренко.
Голова правління НАК Нафтогаз України Андрій Коболєв.
Секретар РНБО і екс-міністр фінансів Олександр Данилюк.
Колишній міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус.

Херінг вважає, що найбільш підготовленими кандидатами на крісло прем’єр-міністра є Айварас Абромавічус і Владислав Рашкован.

“На Заході Абромавічуса вважають чесним, ефективним, принциповим, чарівним і абсолютним прихильником успішної України. Вибір Абромавічуса буде сигналізувати інвесторам, західним партнерам і українцям, що Зеленський серйозно налаштований щодо змін в країні”, – зазначає Херінг, що є також старшим науковим співробітником Інституту досліджень зовнішньої політики і віце-голова Фонду Східна Європа в Києві.

На її думку, альтернативою Абромавічус, яка б послала ті ж сигнали, є Рашкован, який в 2014-2016 рр. займав посаду заступника глави Національного банку України і відповідав за реформування і трансформацію центробанку.

“Рашкован – інституціоналіст, а це значить, що він здатний вирішувати технічні економічні питання, але у нього також є погляд на трансформування і створення нових інституцій. Найголовніше, він точно знає, що потрібно зробити Україні для залучення міжнародних коштів і як заспокоїти інвесторів” , – вказується в матеріалі.

Серед інших претендентів розглядаються також екс-міністр фінансів Олександр Данилюк, нинішній глава “Нафтогазу України” Андрій Коболєв і виконавчий директор цієї компанії Юрій Вітренко.

Читайте також:  Кількість жертв терактів у світі в 2014 році зросла на 80% - доповідь

Абромавічус, який днями очолив наглядову раду держконцерну “Укроборонпром” після включення його туди в червні новим президентом Володимиром Зеленським, позитивно оцінив все, описане в статті.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.