facebook

Правозахисники з Тольятті підтвердили, що затримані ГРУшники служать в місті

Правозахисники із Тольяттинського антимілітаристського центру підтвердили, що полонені військовослужбовці РФ дійсно служать у військовій частині № 21208 і дійсно брали участь у бойових діях в Україні



im578x383-arestant-gru_REUTERS

Про це повідомляє російська служба британської телерадіокомпанії ВВС.

“Бі-Бі-Сі” наводить дані правозахисників із Тольяттинського антимілітаристського центру про те, що капітан Євген Єрофеєв і сержант Олександр Александров, які, за повідомленнями, були затримані під час бою в Україні, дійсно служать у цій військовій частині № 21208 і дійсно брали участь у бойових діях в Україні.

Як стверджують правозахисники, з Тольятті кожні півтора місяця відправляють до України бригади спецпризначенців.

Журналісти кількох засобів інформації в цьому місті повідомили британській телерадіокомпанії, що отримали від влади неписану заборону висвітлювати ситуацію навколо затримання в Україні військових із Тольятті.

Крім того, повідомляється, що відбулася акція близько десятка людей, які вигукували антивоєнні гасла і намагалися розгорнути плакати біля входу на територію військової бази 3-ї бригади Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Росії. Акція тривала не більш як 20 хвилин, перш ніж її розігнала поліція. Нікого з мітингувальників не затримували.

Нагадаємо, що 16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади затримали двох російських спецпризначенців зі складу диверсійно-розвідувальної групи ворога.

У СБУ сьогодні заявили, що судитимуть полонених ГРУшників за тероризм.

Раніше Владислав Селезньов підтвердив належність затриманих військових російському ГРУ.

Москва ж назвала своїх ГРУшників “колишніми”, вимагає припинити їхні “тортури” та звільнити.

Увечері в українському оборонному відомстві повідомили, що військовослужбовці, які входять до складу 3-ї бригади спеціального призначення Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації, терміново залишають місто Брянка, що на Луганщині.

Радник глави СБУ повідомив, що сержанту, якого було поранено під час операції, врятували ногу. Крім того, Лубківському не вдалося зв’язатися з рідними Александрова.

Читайте також:  На Донбасі на вибуховому пристрої підірвався український сапер

джерело http://espreso.tv/news/2015/05/19/pravozakhysny_z_tolyatti_pidtverdyly__scho_zatrymani_hrushnyky_sluzhat_v_misti

Шукайте деталі в групі Facebook