facebook

Пішов на війну, аби брата не забрали: на Львівщині поховають загиблого Героя

Мешканці села Волиця Жовківського району Львівської області готуються до похорону свого односельчанина, загиблого Героя 29-річного Володимира Салітри.



Про це пише lmn.in.ua.

11 липня близько опівночі у селі Тарамчук на Донеччині у старшого солдата 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила під час бойового чергування на спостережному посту потрапила куля снайпера. Поранення стало смертельним.

«Володимир був надзвичайною людиною – доброю, чуйною, вихованою. І, як часто буває у таких світлих людей, у нього все в житті йшло важко. Дуже рано залишився круглою сиротою. Їх у батьків було троє. Коли мами з татом не стало, сестра вже була повнолітньою, брат ще ні. Аби його не забрали до інтернату, Володя оформив опікунство над молодшим, дбав про нього, – розповідає LMN виконуюча обов’язки сільського голови Волиці Ганна Мазан. – На війну пішов у 2016 році по контракту. Ми його просили, аби добре подумав. Він твердо вирішив: просто не хотів, аби молодшого брата забрали на строкову службу. Завжди у першу чергу думав лише про нього».

До завершення контракту Володимирові залишалося 2,5 місяці. На днях збирався приїхати у відпустку додому – 24 липня планував відсвяткувати 30-річчя.

«Ще тиждень тому мала з ним телефонну розмову. Треба було, аби деякі документи заніс у сільраду. Казав, що скоро приїде і зайде. Мовляв, у нього в липні – ювілей. І не дожив, – веде далі Ганна Мазан. – У неділю мають його привезти у село. Ввечері буде парастас, а у понеділок відспівають. Вирішили поховати на видному місці при вході на цвинтар. Уже підприємці зголосилися допомогти з коштами на пам’ятник. Він має бути дорогий, у повний зріст. Це, на жаль, найбільше, що ми тепер можемо зробити для нашого Героя».

Читайте також:  МОЗ заборонило в школах шкідливу їжу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.