facebook

Клімкін каже, що росіяни намагались знищити полонених ГРУшників

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Росія намагалася ліквідувати двох російських військовослужбовців – капітана Євгена Єрофєєва і сержанта Олександра Александрова, які були затримані у зоні антитерористичної операції на Донбасі



im578x383-klimkin_inforesist

Про це Клімкін заявив за підсумками торгових переговорів у Брюсселі, передає 5 канал.

“Наші військові фактично тягли їх на своїх плечах, щоб врятувати їм життя. Росіяни, коли зрозуміли, що ті в наших руках, намагалися вбити. Це випадок за межами розуміння”, – підкреслив він.

При цьому появу російських солдатів в українському госпіталі Клімкін прокоментував фразою “врятувати своїх”.

Крім того, глава МЗС України зазначив, що двоє російських офіцерів перетнули український кордон з конкретною метою – здійснити теракт на території України. “І хочу підкреслити, що для мене це не тільки політичний аспект, але і моральний”, – додав Клімкін.

Нагадаємо, що 16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади затримали двох російських спецпризначенців зі складу диверсійно-розвідувальної групи ворога.

Радник глави СБУ повідомив, що сержанту, якого було поранено під час операції, врятували ногу. Крім того, Лубківському не вдалося зв’язатися з рідними Александрова.

Раніше повідомлялося, що Міноборони РФ заявило, що СБУ “піддає тортурам колишніх російських військовослужбвців” та вимагає їх відпустити.

Читайте також:  Жахіття війни: прикарпатці розповіли про полон у бойовиків

Шукайте деталі в групі Facebook