facebook

Вінничани встановили триметровий тризуб в 30 кілометрах від Донецька. ВІДЕО

Вінничани встановили триметровий український герб поблизу міста Мар’їнка Донецької області. Від того місця всього лише 30 кілометрів до центру Донецька.

Як повідомляється на сайті міської ради, пам’ятний знак “Герб України” встановлювали вінницькі волонтери спільно з працівниками вінницької міської ради. Згідно з їхнім задумом, знак має символізувати єдність всієї України. Висота встановленого тризуба разом з постаментом – 3 метри, а вага – 6 тонн. На передній стороні постаменту написано “Слава Україні”, а на звороті – “Героям слава”.



– Пам’ятний знак встановлений фактично на межі розмежування у зоні ООС – на в’їзді у місто Мар’їнка (на трасі Н15, в трьох кілометрах від лінії фронту та тридцяти кілометрах від центру Донецька). Волонтери та військові, які захищають нашу державу, постійно проїжджають повз нього. Він знаходиться на рубежі вільної і окупованої частин держави, символізує єдність України та є красномовним ідентифікатором тієї території, на якій він розміщений, – йдеться в повідомленні.


Ініціаторами створення пам’ятника стали вінницькі волонтери Андрій Сірак та Андрій Нечипорук. Посприяв утіленню цієї ідеї і міський голова Вінниці Сергій Моргунов. Волонтери, які досить часто бувають в зоні проведення ООС, вважають, що такі символі дуже необхідні на прифронтових автошляхах.

– До речі, Андрій Сірак та Андрій Нечипорук нещодавно повернулись зі сходу, де протягом червня працювали в районі бойових дій у складі Першого добровольчого мобільного шпиталю імені Миколи Пирогова. За цей час ними було врятовано більше двадцяти людських життів, – додають в повідомленні міської ради.

– Люди, які захищають Україну – герої. Вони роблять все для того, щоб тут, у нас було все спокійно. І ми їм за це дуже вдячні. Також дякую волонтерам Андрію Сіраку та Андрію Нечипоруку. Ви робите дійсно велику справу. По великому рахунку, ви допомагаєте формувати ідеологію держави. Вдячний за вашу позицію, за нашу гарну співпрацю, яка триває ще з 2014 року, і за ідею створення Пам’ятного знаку, – каже Сергій Моргунов.

Читайте також:  Намалював тризуб у маминому молитовнику і загримів за це на 25 літ на каторгу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.