facebook

Вбивство бізнесмена у центрі Франківська: суд допитав свідка у справі (відео)

В Івано-Франківському міському суді відбулось засідання у справі Михайла Дерещука, відомого під прізвиськом «Дира».

Нагадаємо, Михайла Дерещука судять за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами).

Вчора на засіданні заслухали свідка. Обвинувачений наполягав на зміні запобіжного заходу на домашній арешт через стан здоров’я, пишуть Версії з посиланням на Фіртку.

Прокурор Сергій Боровик виніс клопотання до суду про продовження запобіжного заходу обвинуваченому у вигляді тримання під вартою, оскільки вагомих підстав для його зміни наразі немає.

Нагадаємо, минулого року 31 липня, в центрі Івано-Франківська невідомий зловмисник з хуліганських мотивів стріляв в 54-річного підприємця, який знаходився в автомобілі «Audi A6».

Пізніше стало відомо, що в авто перебував підприємець Ігор Гербін, відомий на прізвисько “Червонець”. Його з пораненням забрала швидка медична допомога. Нападник з місця злочину втік. В поліції надали опис стрільця, особу якого зафіксували камери спостереження.

Стрільцем виявився Михайло Дерещук, відомий під прізвиськом “Дира”. Того ж дня ввечері його затримали.

В ході розслідування встановлено, що зловмисник здійснив з пістолета Макарова шість пострілів. Мотивом для скоєння протиправних дій стала помста.

Прокуратура стрілянину в центрі Франківська кваліфікувала як замах на вбивство.

За декілька днів 9 серпня Ігор Гербін помер у лікарні.

Читайте також:  Голову сільради села на Прикарпатті можуть позбавити волі за незаконну передачу храму УПЦ громаді УПЦ КП

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.