facebook

Перша спроба фальсифікації виборів: у Донецькій області поліція виявила вже підписані протоколи голосування

У ніч на неділю, 21 липня, правоохоронці зафіксували першу спробу фальсифікації результатів позачергових парламентських виборів на одній з дільниць виборчих комісій Бахмута Донецької області.

Як повідомив спікер Національної поліції України Ярослав Тракало, «в школі м. Бахмут, де знаходиться 624 ДВК, члени комісії підписали незаповнені бланки протоколів із підсумками результатів голосування».

«Залишалося в потрібний момент вписати прізвище кандидата-„переможця“ або „правильну“ назву партії», — написав Тракало на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, щойно на місце прибули правоохоронці Бахмутського відділення поліції, члени комісії залили чорнилом підписані протоколи з метою приховати сліди злочину.

За цим фактом правоохоронці порушили кримінальне провадження за ч.4 ст. 158 Кримінального кодексу України — «…фальсифікація виборчих документів, підсумків голосування».

Санкція статті передбачає від 7 до 10 років ув’язнення.

Нагадаємо, в неділю, 21 липня, в Україні відбудуться дострокові вибори до Верховної Ради.

Виборчі дільниці в Україні відкриються о 8:00, а закриються о 20:00. Кожному виборцю видаватимуть по два бюлетені — за нардепів-мажоритарників і партії.

Читайте також:  Мастіть собі плечі самі! – франківська волонтерка Наталія Когут поділилась враженнями від “роботи” патрульних (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.