facebook

Глава ДАІ Єршов подав у відставку після журналістського розслідування

Аваков повідомив, що прийняв відставку Єршова, призначено службове розслідування.

1626213


Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков задовольнив рапорт про відставку в.о. начальника ДАІ України Олександра Єршова, написав Аваков на своїй сторінці в Facebook  у вівторок ввечері.

“Інформую. Тільки що від мене вийшов в.о. начальника ДАІ України О.О.Єршов. Він подав рапорт про відставку, який був мною задоволений. За фактами питань, порушених у пресі останнім часом – призначено службове розслідування”, – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, раніше Радіо Свобода опублікувала розслідування під назвою “Красиве життя головного даішника”, в якому розповідається про автопарк з елітних автомобілів сім’ї Єршова, а також відпочинок його дочок.

Зокрема повідомляється, що у всіх членів сім’ї Єршова (а також у матері і брата) є елітні автомобілі загальною вартістю до півмільйона доларів, а мотоцикл самого даішника в базі рахується як КаМАЗ.

 

Зазначимо, в декларації за 2013 рік йдеться про те, що ні в Олександра Єршова, ні у членів його сім’ї немає у власності ні земельних ділянок, ні будинків. Сам він заробляв близько 12 тисяч гривень на місяць і володіє автомобілем Toyota Land Cruiser. Декларацію про доходи чиновника за 2014 рік в ДАІ надавати відмовилися.

Нагадаємо, Єршов був призначений начальником ДАІ 4 квітня після відставки Анатолія Сіренкапісля скандалу у відомстві, коли провели низку обшуків і затримань в ДАІ столиці. Був затриманий начальник відділу організації реєстраційно-екзаменаційної роботи УДАІ ГУМВС України в Києві підполковник міліції Микола Жебель. Крім того, начальник ДАІ Києва полковник міліції Микола Макаренко, підозрюваний як організатор злочинної групи, “несанкціоновано залишив територію країни в напрямку Білорусі”, він у розшуку.

Читайте також:  Прийшов допомогти на городі, а викрав гроші: на Рогатинщині чоловік вчинив крадіжку

У свою чергу прес-служба прокуратури Києва повідомила, що в ході обшуків у двох керівників столичного УДАІ вилучені більш як 3 мільйонів гривень, значна сума валюти, елітні годинник, коштовності, вогнепальну зброю та боєприпаси.

До цього Єршов очолював ДАІ Харківської області.

Шукайте деталі в групі Facebook