facebook

У Зеленського завдали потужного удару по Путіну: пішли за схемою Трампа

Секретар РНБО Данилюк нагадав, що видача російських паспортів в окупованому Донбасі – це порушення мінських домовленостей.

Україна розглядає можливість введення національних санкцій за видачу жителям окупованих частин Донецької та Луганської областей російських паспортів.

Українська влада має намір вжити конкретних заходів проти країни-агресора.

Про це ввечері 21 липня у виборчому штабі партії “Слуга народу” заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк.

“Мають бути конкретні заходи, щоб цей процес припинився або максимально ускладнився. Це є порушенням Мінських угод, спланована провокація і ми, звісно, не залишимо це так”, – сказав він.


Варто додати, що офіс Президента України із сумом та обуренням зустрів звістку щодо продовження арешту 24 українським морякам, а також підписання Президентом Російської Федерації указу про спрощений порядок надання українцям російського громадянства . він розпорядився внести поправки до підписаного ним раніше указу і розширити географію дії спрощеної системи надання громадянства РФ не тільки на підконтрольних бойовикам територіях, але й на Луганську та Донецьку області загалом.

“Ми розуміємо, що він спрямований на наших громадян, які вимушені проживати на тимчасово окупованих територіях. Ми вважаємо, що цей крок створює додаткові перешкоди на шляху до деескалації конфлікту та реінтеграції Донбасу, прихильність до яких керівництво Росії неодноразово декларувало.” – йдеться в повідомленні офісу Зеленського.

Зі свого боку Президент України доручає МЗС розробити механізм надання українського громадянства як другого для етнічних українців з дружніх нам країн, які прагнуть долучитися до розвитку своєї історичної батьківщини.

Також Володимир Зеленський доручає розробити механізм спрощеного надання українського громадянства людям, які потерпають від порушення прав і свобод у своїх країнах.

Читайте також:  Яценюк обіцяє, що українці вже наступного року відчують результати реформ

Окрім цього варто додати, що МЗС України рішуче засуджує нову спробу російської влади поширити спрощений порядок прийняття до громадянства РФ на українських громадян – жителів Донецької та Луганської областей Українию.

Про це йдеться в заяві відомства.

У МЗС зазначили, що дії російської сторони є неприхованим втручанням у внутрішні справи України як незалежної і суверенної держави, серйозною загрозою безпеці на всьому європейському континенті.

“Симптоматично, що цю провокацію зроблено у відповідь на ініціативи української сторони з деескалації ситуації. Незважаючи на численні заяви про прагнення якнайшвидшого встановлення миру, Кремль своїми діями демонструє відвертий намір продовжувати гібридну війну проти України. Наголошуємо, що кремлівські укази щодо “паспортизації” не визнаватимуться українською стороною”, – сказано в повідомленні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.