facebook

ХЗВ в законі: з’явився фільм про історію переслідування гурту за епатажний виступ на фестивалі Porto Franco у Франківську (відео)

Як писала Фіртка, що 14 червня минулого року у рамках фестивалю Porto Franko в Палаці Потоцьких відбувся концерт епатажного українського гурту «Хамерман Знищує Віруси».

Захід був закритою подією із обмеженням по віку 21+. Свої “костюми” гурт створює з підручних матеріалів власними руками. Цього разу один з музикантів мав лише панчоху, яка прикривала статевий орган, інший “одягнув” дві картонні коробки.

Наступного дня в мережі спалахнув скандал, який підхопили керівники міста – міський голова Руслан Марцінків і секретар міської ради Оксана Савчук. Артистів звинуватили у замаху на мораль і християнські цінності. Руслан Марцінків на своїй сторінці у Facebook дуже обурився виступом музикантів та доручив освятити місце, де вони виступали.

фото зі сторінки Руслана Марцінківа на Фейсбук

Місцевий активіст Ростислав Гудзінський звернувся до поліції зі скаргою, за якою було порушене кримінальне провадження за ст. 296 ч. 2 ККУ (хуліганство). В ефірі ОТБ “Галичина” говорила про виступ “Хамерманів” “свободівка” Ірина Фаріон, яка буквально заявила: “Хочеш голий співати, придурок, збери родину і тряси перед нею, чим хочеш”.

Альберт Цукренко та Володимир Пахолюк на лекції “Провокативне мистецтво, як метод залишитися чесними зі слухачами та суспільством” дали прес-конференцію відразу після епатажного виступу, який викликав бурхливу реакцію в суспільстві. На ній “порушники” наголосили, що місія гурту – нести радість, задавати питання, на які мисляча та розумна людина має шукати відповіді сама.

Від кримінального переслідування музикантів і керівників фестивалю “Porto Franko” безоплатно захищала відома юридична компанія “Moris Group”.

Слідчі національної поліції не знайшли криміналу в концерті гурту “Хамерман знищує віруси” й закрили провадження у зв’язку з відсутністю складу злочину. А міська прокуратура повернула справу на дорозслідування.

Читайте також:  Весь світ танцює під пісню Майкла Джексона: відео

У грідні гурт “Хамерман знищує віруси” заявив, що зніме документальний фільм про скандал у Франківську та подальше розслідування.

Так, днями відбуваася його прем’єра : ХЗВ в законі – Фільм // Річниця кримінальної справи проти Хамерман Знищує Віруси.

“Фільм про кримінальне переслідування ХЗВ – нарешті опубліковано! Фрагменти допитів Вови і Альберта, порнографічна експертиза ХЗВ, ексклюзивні кадри всратих з переляку артистів у день скандалу в Івано-Франківську, унікальне інтерв’ю Марцінківа і Фаріон, і багато іншого – дивіться тут!”, – коментує відеоролик Альберт Цукренко


Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.