facebook

Фільм з Метью Макконахі у головній ролі обсвистали в Каннах

Іноземні ЗМІ назвали фільм “фантастично дратівливим” і “сміховинним”.

1625996




Фільм відомого американського незалежного режисера Гас Ван Сента “Море дерев” з Метью Макконахі у головній ролі, який увійшов до конкурсної програми Канського кінофестивалю, обсвистали глядачі, повідомляє BBC.

Не сподобалася стрічка і кінокритикам, які поставили їй неймовірно низьку оцінку – 0,6 (при середній 2-2,5). При цьому не гра акторів стала предметом для критики, а режисура фільму.

Так, The Guardian назвав фільм “фантастично дратівливим”, а в Variety з’явилася стаття, в якій стрічку охрестили “сміховинною”.

Під час показу “Море дерев” глядачі стали йти із зали, демонстративно позіхати і свистіти. Таку реакцію викликав вельми передбачуваний сюжет стрічки, згідно з яким головний герой (Метью Макконахі) після трагічної загибелі дружини вирушає в ліси Японії для того, щоб накласти на себе руки. Там йому зустрічається Кен Ватанабе, котрий заблукав, і випадковим знайомим доводиться пережити низку неприємностей.

Чим здивує нинішній Каннський кінофестиваль

Глядача дратувала повільна зйомка природи і постійна фіксація на окремих деревах, страждання головного героя, який весь час згадував про сварки із загиблою дружиною і нав’язлива музика, що супроводжує кожен крок персонажів.

До слова, подібну реакцію публіки Метью МакКонахі визнав цілком нормальною. На прес-конференції актор сказав: “Люди в рівній мірі мають право як на свист, так і на овації”.

Раніше повідомлялося, що у Франції відбулася урочиста церемонія відкриття одного з найпрестижніших кінофестивалів.

Відео перших кінопроб Метью Макконахі стало хітом YouTube

Гас Ван Сент – американський кінорежисер і сценарист, живе і працює в штаті Орегон. Починав як представник американського незалежного і квір-кіно, але потім знімав і великобюджетні голлівудські стрічки, розраховані на найширшу публіку. Лауреат “Золотої пальмової гілки” за фільм “Слон” (2003).

Читайте також:  «Снайпера» та «Козака» заборонили показувати українцям

Шукайте деталі в групі Facebook