facebook

Калушанам рекомендують не вживати воду з місцевого джерела

26 липня, у Калуші провели чергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на якому розглянули планом роботи комісії ТЕБ та НС на 2019 рік.


Зокрема в ході розгляду порядку денного, члени комісії особливу увагу було акцентовано на якості питної води в місті Калуш, інформують в міській раді, пише Фіртка.

На нараді заслухали інформацію начальника Калуської МРФ ДУ «Івано-Франківський обласний ЛЦ МОЗ України» Богдана Пеленички.

Зокрема йшлося про те, що на вул. Підгорецька звернулись місцеві мешканці даного мікрорайону щодо покращення якості води в громадському каптажному джерелі «Капличка».

5 липня була відібрана проба води з даного джерела, яка за показниками епідемічної безпеки не відповідала вимогам. А саме у 100 см3 води загальні колі форми більше 238,0 при допустимій нормі <=1 і виділено кишкову паличку, яка в нормі відсутня. Враховуючи наведену інформацію членами комісії протокольно прийнято рішення: «З метою попередження виникнення можливих епідускладнень та спалахів гострих кишкових інфекцій не рекомендувати мешканцям мікрорайону «Підгірки» вживати воду для пиття чи побутових потреб з громадського каптажного джерела «Капличка».

Читайте також:  У Запорізькій області дівчинка випила шість літрів води та впала в кому

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.