facebook

Горе для всіх: сотні франківців прощаються з Романом Вірастюком

У понеділок, 29 липня в Івано-Франківську проводять в останню дорогу 51-річного прикарпатця Романа Вірастюка.
Попрощатись з бронзовим медалістом чемпіонату Європи-1994 зі штовхання ядра, директором Департаменту олімпійського спорту Міністерства молоді та спорту України прийшли родичі, близькі та небайдужі містяни, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Поховають Романа Вірастюка одразу після панахиди на центральному міському кладовищі (Алея слави).

Нагадаємо, 11-го липня Роману було проведено термінову і дуже складну операцію (аневризма, розшарування черевної аорти), яка тривала 20 годин. 27 липня о 5 ранку стало відомо про раптову смерть Романа Вірастюка.

Довідково: Роман Вірастюк народився 20 квітня 1968 року в місті Івано-Франківську. Батьки Романа займалися спортом: матір грала у волейбол, виступала за заводську команду на місцевому рівні, а батько – грав за сільську команду у футболі на першість району

Вчився Роман в Івано-Франквській СШ №4, а згодом – закінчив Коледж фізичного виховання і Тернопільський державний університет.

З 1980 по 2005 рік Роман Вірастюк займався легкою атлетикою (штовхання ядра) у заслуженого тренера України Івана Шарого. Був членом юнацької, юніорської та молодіжної збірної СРСР, срібним призером останнього чемпіонату СРСР 1991 року, володарем Кубка СРСР. 17-разовий чемпіон і восьмиразовий володар Кубка України.

Бронзовий призер чемпіонату Європи 1994 року, чотириразовий срібний призер Кубка Європи (1994, 1995, 1999, 2000 роки). Чемпіон Європи серед клубів (2002 рік).

Із 2005 року очолював головне управління у справах молоді та спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Пізніше, працював на телепроектах, в тому числі «День Олімпіади» в 2008 році на каналі «Мегаспорт» і «Олімпійські пристрасті» в 2012 році. Починаючи з 2016 року, працює керівником Відділу олімпійських видів спорту в Міністерстві молоді та спорту України.


дружина Ірина Вірастюк


сини Романа Вірастюка

Читайте також:  Відомо, яку форму навчання прийняли більшість шкіл Івано-Франківська

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.