facebook

Покарання за Керченський міст! У президента задумали хитрий план: подробиці

Представник президента в АРК вважає, що необхідно запитання кримських санкцій обговорити дуже серйозно на рівні України. Окупанти незаконно побудували міст через Керченську протоку.

А саме посилити покарання для компаній, які причетні до незаконного будівництва Керченського мосту.

Він зазначив, що в України не було можливості запобігти будівництво мосту.

“З фактичної точки зору, на жаль, ми дійсно говоримо про те, що РФ тимчасово контролює окупований український Крим. Тому в України справді не було можливості не допустити будівництва так званого “кримського мосту”. З іншого боку, ми знаємо про те, що в правоохоронних органах, у прокуратурі АРК, відкрито кримінальне провадження щодо незаконності будівництва цього мосту, зокрема нанесенні шкоди екології акваторії Чорного і Азовського морів. І ми також знаємо про притягнення певних закордонних компаній до будівництва цього мосту”, – сказав Кориневич.


Водночас представник президента вважає, що необхідно запитання кримських санкцій обговорити дуже серйозно на рівні України, можливо, внести зміни в законодавство: наприклад, “про притягнення до відповідальності за невиконання санкцій, щоб західні партнери розуміли, що Україна буде реагувати на такі речі”.

“Думаю, зараз є майданчик для того, аби в цілому ситуацію санкцій щодо Криму змінити і покращити. Україна робила те, що могла робити в тій ситуації. Але чи могли ми дійсно не допустити будівництва цього мосту? Напевно, ні”, – додав він.

Нагадаємо, в березні за пропозицією Кабміну, СБУ та Національного банку санкції були введені щодо 294 юридичних і 848 фізичних осіб РФ, причетних до будівництва Керченського мосту, за агресію в Керченській протоці та за інші порушення.

Варто зазначити, що у Зеленського хочуть внести зміни в програму субсидій і розширити її ще на мільйон сімей.

“Що ми точно можемо робити і це не залежить від ціни газу – це субсидії. Деякі домогосподарства, які мали би користуватися субсидіями, тому що вони бідні, втратили на них право. Ми аналізуємо, як можна змінити критерії для того, щоб люди, які дійсно потребують допомоги, змогли отримувати субсидії”, – заявив представник президента Андрій Герус.

“За моїми оцінками, мова десь про додаткових один мільйон сімей, яким також може надаватися адресна допомога. Серед того мільйона, думаю, значною мірою будуть пенсіонери, яким понад 70 років, бо це незахищена категорія”, – додав він.

Читайте також:  15 вересня – день ангeла cвяткyє Богдан! Будьте мужніми та здоpовими! Cили вам і Божого благословення, Богдани і Богданчики!

Нагадаємо, середній розмір призначеної субсидії на одну сім’ю в травні 2019 року порівняно з відповідним періодом минулого року зменшився на 45,5% – до 91,8 гривні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.