facebook

У Росії назвали дату звільнення українських моряків

Полонених українських моряків можуть до жовтня відправити додому під особисту поруку уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової.



Про це повідомляє газета “Известия”.

При цьому моряки продовжать брати участь в судових і слідчих діях.

Адвокат Микола Полозов пояснив, що український омбудсмен Людмила Денісова направила клопотання про особисте поручительство через МЗС Росії в Слідче управління ФСБ. У російській ноті було зазначено, що необхідно надати письмові гарантії відповідно до кримінально-процесуального законодавства Російської Федерації. Особиста порука – форма гарантії участі особи, щодо якої не винесли вирок в судових і слідчих діях.

За його словами, зараз ці документи є в Слідчому управлінні ФСБ, але ще не дійшли до виконавця – слідчого, у провадженні якого перебуває справа. Саме слідчий повинен у встановлений законом триденний термін винести рішення щодо цього питання.

Полозов підкреслив, що в разі задоволення прохання моряків звільнять з-під варти. Якщо ж буде отримано відмову, то постанову можна буде оскаржити.

В апараті уповноваженого Верховної Ради України з прав людини підтвердили факт передачі клопотання про особисте поручительство Денісової відповідним органам РФ, але не змогли уточнити, коли може бути отримана відповідь.

При цьому, за словами джерела в російських дипломатичних колах, Москва не відмовляється від пропозиції відправити українських моряків додому, змінивши їм запобіжний захід і отримавши письмові запевнення від Києва, що всі підсудні продовжать участь в процесі над ними. Однак про припинення кримінального переслідування не йдеться.

Читайте також:  Спостерігачі ОБСЄ зафіксували близько 300 обстрілів біля аеропорту Донецька

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.