facebook

Американський космічний зонд летів до Церери 8 років і 6 березня цього року досягне орбіти карликової планети

Космічний апарат НАСА під назвою Dawn відправлений в космос ще в 2007 році, сьогодні вийде на орбіту карликової планети Церера. У 2011 році апарат досяг орбіти астероїда Веста і протягом 14 місяців збирав дані про нього. Про подію пишуть американські ЗМІ.

cerera7



Згідно з обчисленням НАСА, зонд добереться до орбіти карликової планети Церера вранці 6 березня. Планується, що перший сигнал, що підтвердить успішний вихід зонда на орбіту Церери, вчені на Землі одержать лише через кілька годин.

Якщо заплановане американцями зближення зонда з досі незвіданою планетою стане успішним, то космічний апарат Dawn стане першим в історії апаратом, який вийде на орбіту Церери. Також зонд НАСА стане піонером в орбітальному польоті навколо двох об’єктів Сонячної системи.

У NASA відмічають, що дослідження Вести і Церери дозволить  зрозуміти те, як формувалися планети Сонячної системи.

Вартість проекту Dawn становить близько 473 мільйони доларів США.

Також дослідники надіються, що завдяки цій місії, вдасться знайти відповідь щодо «білих плям» Церери – найбільшого тіла в поясі астероїдів між Марсом і Юпітером.

«Преса України» раніше повідомляла, що НАСА поставило перед собою мету відправити на Венеру астронавтів для відбору даних.

Програма вивчення Венери має назву High Altitude Venus Operational Concept (HAVOS), яка перекладається як «концепція вивчення Венери з великих висот». Вона передбачає створення повітряних куль, які будуть розташовуватись на висоті 50 км від поверхні планети. Така конструкція отримала назву «Хмарне місто».

У НАСА розповідають, що заселення Венери здійснити набагато простіше, ніж колонізувати Марс, адже вона розташована вдвічі ближче до Землі. Та й кораблям, які відрядять на цю планету не потрібно буде виконувати хитрі маневри.

Читайте також:  Фізики зуміли створити найхолоднішу молекулу в світі

Шукайте деталі в групі Facebook