facebook

День відкритих дверей: Марцінків показав, як будують міст на Пасічну

Сьогодні, 2 серпня міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків розповів та показав, як проходить будівництво нового мосту на Пасічну.
За словами мера, з 10:00 до 18:00 кожен охочий зможе на власні очі побачити, як будується міст, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.



«Запрошую всіх сьогодні на міст. Надзвичайно важливо зрозуміти, що міст складається з трьох частин. Зараз ми на першій частині – конструкція моста. Далі йде розв’язка та будівництво дороги на вулиці Хіміків»,– пояснює очільник міста.

За словами Марцінківа, розв’язка зараз на етапі оголошення тендеру. Кошторисна вартість – 329 мільйонів гривень. Якою буде вартість цього етапу робіт буде зрозуміло після проведення повторного тендеру.

«В інтернеті мали місце ідеї альтернативної розв’язки. Однак втілити їх майже неможливо з різних причин: вихід розв’язки на приватні землі, вихід розв’язки на закритий міський цвинтар, недотримання радіусів розворотів, недотримання потрібних нахилів тощо»– наголошує мер.

Останній етап – дорога на Хіміків, що передбачає будівництво самої дороги та встановлення світлофоре ого об’єкта. Роботи планують розпочати у 2020 році.

Начальник управління капітального будівництва (УКБ) Роман Галіпчак зауважив, що міст матиме у ширині 14 метрів, проїжджа частина -9,5 метрів, дві смуги руху – по 3,75 метрів.

«Міст не може бути ширшим, бо вулиця Хіміків вузька, можливий ефект пляшки на мості, а також неможливо зробити розв’язку на Надрічній на чотири смуги. Додам, що на мості передбачені пішохідні та велодоріжки»– пояснив Галіпчак.

Варто зауважити, що проект наразі реалізують силами міста. Усе фінансування – з міського бюджету.

Читайте також:  Звільнення Богдана: в ОП не спростовують інформацію

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.