facebook

Вони мають бути покарані! Кравчук потужно звернувся до майбутнього прем’єра

Перший президент України Леонід Кравчук назвав першочергові завдання для майбутнього глави уряду. Виклики, які стоятимуть перед прем’єром, він озвучив в ефірі популярного телеканалу.



“Звернемося до опитувань, соціологічних досліджень в Україні. На першому місці сьогодні, які питання і де б не ставили, відповідь одна – ми хочемо миру. Я не знаю в Україні людей, які хочуть війни. Таким чином, першим буде мир та злагода – мир в цілому як військова операція проти України і злагода, як злагода в українському суспільстві. На другому місці, подолати бідність… Не можна посилатися на те, що нас обдурили”, – вважає Кравчук.

На третьому місці, за словами екс-президента, боротьба з корупцією.

“Люди хочуть, щоб корупціонери були покарані. Четверте – питання міжнародного характеру, з ким і як нам будувати відносини. У нас же є сусіди. Як будувати міжнародні стосунки. Ми поки що перебуваємо на рівні конфронтації з одними, а інші проти нас воюють. Тож на основі міжнародно-правових документів, відносин з країнами-сусідами – це четверте. І п’яте, це система кадрової роботи. У нас загалом відсутня кадрова система”, – зазначив Кравчук.

Окрім цього, в новому інтерв’ю, перший президент України Леонід Кравчук вважає, що рішення про введення воєнного стану було ухвалено заради перенесення президентських виборів.

“Такі речі, як введення воєнного стану, що не має територіального захоплення нашої землі, так швидко не робляться. Тоді я написав звернення до Верховної Ради, що таке введення воєнного стану не є продиктованим фактами справжньої ситуації. Попросив прочитати Леоніда Даниловича (другий президент України Леонід Кучма, – ред.) і Віктора Андрійовича (третій президент Віктор Ющенко, – ред.), ми прочитали, підписали”, – розповів Кравчук.

Читайте також:  “Ви ще маєте шанс”: Ярош із потужним закликом звернувся до Президента Зеленського

За словами екс-президента, після цього він зателефонував спікеру парламенту Андрію Парубію і повідомив про відповідне звернення. Зі свого боку Парубій відповів, що Рада його не розглядатиме, адже для неї пріоритетним є лист на той час президента Петра Порошенка.

“Я думаю, що позиція фракцій, частини нардепів, які також відчули в цьому маніпуляцію – введення воєнного стану заради перенесення президентських виборів. Сьогодні я можу сказати, що це правда. Вже тоді відчували, що перемоги легкою не буде і краще відтермінувати президентські вибори. Але народ не погодився і прогресивна частина Верховної Ради також заблокувала таке рішення. Воно було ухвалено, але вже не в такому змісті й масштабі, не з такою кількістю днів”, – констатував Кравчук.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.