facebook

Протести в Москві: у МЗС РФ звинуватили США й Німеччину у втручанні у внутрішні справи.

За словами Марії Захарової, Німеччина і США втручаються у внутрішні справи, “неправильно” висвітлюючи акції протесту 3 серпня в Москві.



Росія направить офіційні звернення до США та Німеччини через публікації їх дипломатичних співробітників та ЗМІ, що стосуються акції протесту в Москві 3 серпня. Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова в ефірі одного з російських телеканалів, передає ТАСС. За її словами, Міністерство закордонних справ Росії вважає, що Німеччина і США втручаються у внутрішні справи, “неправильно” висвітлюючи акції протесту 3 серпня в Москві.

Зокрема Захарова зазначила, що в акції протесту було нібито залучено посольство США в Москві, оскільки дипмісія опублікувала детальний маршрут проходження акції. Також Захарова звинуватила редакцію німецької телерадіокомпанії Deutsche Welle у порушенні правил освітлення суботніх акцій, оскільки на сайті DW був оприлюднений матеріал із закликом до москвичів виходити на акцію протесту. “Я думаю, що керівництво США буде дуже здивоване тим, як їх дипломати втручаються в російські внутрішні справи”, – заявила представник МЗС РФ. Як повідомляв УНІАН, про затримання 600 учасників акції протесту заявили напередодні в МВС Росії. За даними сайту “ОВД-Инфо”, було затримано понад 1000 осіб. Раніше цей сайт повідомляв про 828 затриманих. Більшу їх частину вже відпустили. На ранок неділі в ОВС залишалися 19 осіб. Людей затримували головним чином на Трубній та Пушкінської площах, Чистих прудах і на Арбаті. Деяких із них при затриманні били. Відомо, що п’ять людей були госпіталізовані з травмами.

 

Читайте також:  Зеленський оголосив про призов резервістів: кого забиратимуть до армії

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.