facebook

Мінськ і Єреван відкинули Ризьку декларацію з фразою про анексію Криму

За даними Reuters, спочатку передбачалося написати в декларації Східного партнерства про незаконну анексію “Криму Росією.

1626728




Білорусь і Вірменія відмовилися підписати підсумкову заяву саміту Східного партнерства, оскільки в ній містилася фраза про анексію Криму. Про це повідомляє Reuters з посиланням на дипломатичні джерела.

Фраза про незаконну анексію півострова Росією містилася в первинному тексті документа. Через позицію Мінська і Єревана, за інформацією агентства, буде зроблено компромісну заяву, в якій позиції Євросоюзу та країн-учасниць Східного партнерства (Україна, Молдова, Азербайджан, Вірменія, Грузія та Білорусь) будуть представлені окремо.

У документі, за відомостями Reuters, йтиметься про те, що Євросоюз засуджує приєднання Криму до Росії. У ньому також будуть позначені позиції всіх шести колишніх радянських республік, висловлені ними під час голосування в ООН щодо резолюції, яка засуджує кримський референдум. Тоді Вірменія і Білорусь підтримали позицію Росії.

Більшість вимог ЄС для скасування віз Україна виконала – Порошенко

Чорновий текст заяви буде розглянуто на саміті в четвер, 21 травня.

Саміт Східного партнерства відбудеться у Ризі 21-22 травня. Очікувалося, що в ході нього буде прийнято рішення про безвізовий режим України та Євросоюзу.
За матеріалами: Lenta.ru

Читайте також:  Рим: черниці на три дні застрягли в ліфті

Шукайте деталі в групі Facebook