facebook

Яку нову зброю отримала Україна (ФОТО)

Збройні Сили України продовжують отримувати нові  зразки озброєння. У 2019 році цей процес лише посилився.

Серед нових видів озброєння – модернізована реактивна система залпового вогню “Вільха-Р” та вдосконалений безпілотний авіаційний комплекс Spectator-М1.

До кінця цього літа “Вільху-Р”, яка нещодавно успішно пройшла Державні випробування, приймуть на озброєння Збройних Сил України. Також цього року планують розпочати закупівлю системи за державним оборонним замовленням, фінансовий ресурс для цього вже передбачено.



Крім того, невдовзі очікується на початок виробництва та надходження у військові частини модернізованого й вдосконаленого БАК Spectator-М1, що також нещодавно був прийнятий на озброєння ЗСУ. Нині фахівці ВАТ “Меридіан” ім. С. П. Корольова готують Spectator-М1 до серійного виробництва, яке планують розгорнути у рамках Державного оборонного замовлення. Кошти для цього передбачені.

До кінця 2019-го планують поставити до війська близько 9,5 млн боєприпасів різних калібрів та понад 6 тис. нових та модернізованих зразків озброєння і військової техніки.

Посол України в Канаді Андрій Шевченко заявив, що до кінця 2019-го очікується закупівля гвинтівок п’ятдесятого калібру LRT-3.

Відповідно до реєстру звичайних озброєнь ООН, з 2014 Україна уклала угоди з Литвою, Чехією і Польщею. Зокрема, в минулому році в Чехії, крім БМП, купили 40 самохідних артилерійських установок і 177 великокаліберних кулеметів. У Польщі – 100 безвідкатних знарядь, ймовірно, мова про СПГ-9 і дві корабельні артустановки. Від Литви кілька років тому Україна отримала півтори сотні кулеметів.

Планується, що у 2020 році Україна почне отримувати ще більше озброєнь від партнерів по НАТО – аби протидіяти російській агресії.

Андрій Золотаренко

За матерілами:

https://www.radiosvoboda.org/a/donbas-realii-zbroya-dlya-ukainy/30054646.html

https://apostrophe.ua/ua/news/society/accidents/2019-07-26/stalo-izvestno-kakoe-novoe-orujie-i-voennuyu-tehniku-poluchat-vsu-v-2019-godu/169995

Читайте також:  Поїхав на заробітки: розшукують чоловіка, який не повернувся з Польщі

Шукайте деталі в групі Facebook