facebook

«Снайпера» та «Козака» заборонили показувати українцям

Українське державне агентство з питань кіно заборонило транслювати по телебаченню 20 російських фільмів і серіалів. Це організація зробила посилаючись на рекомендації експертів. Про таке рішення поінформував глава українського Держкіно Пилип Іллєнко.

snaiper7



Відтак наш глядач не зможе побачити в українському ефірі такі вже заборонені витвори російського кінематографу, як «Снайпер», «Марш-кидок», «Козак», «Служу Вітчизні», «Чоловічий сезон. Оксамитова революція», «Літо вовків», «Коса», «Краплі крові на квітучому вереску», «Хімік», «Панове офіцери», «Туман», «СМЕРШ».

«Ці кінострічки є ідеальними прикладами пропагандистського кіно у найгіршому його твердженні. Ми впевнені, що отаким кінострічкам не місце в нашому ефірі», – каже Пилип Іллєнко.

Нагадаємо, що «Преса України» повідомляла, що Верховна Рада 5 лютого підтримала закон, який забороняє транслювати в Україні фільми про військових і силових формуваннях РФ, а також всі фільми, в яких прославляється Росія.

Відомо, що санкції на фільми зможе вводити Держагентство України з питань кіно.

Як повідомлялось раніше, кінострічки, зняті до 1991 року, забороняти до показу не будуть. Разом з тим, заборонені всі фільми російського виробництва, зняті після 1 січня 2014 року.

Також віце-прем’єр-міністр – міністр культури України В’ячеслав Кириленко повідомив, що Україна зацікавлена у польській кінопродукції, крім того, має намір купувати польські фільми та серіали.

«Польща виробляє багато серіалів, які є привабливими для української аудиторії. Тож ми хочемо купляти польські фільми і ми будемо це робити», – зазначив свого часу Кириленко.

Читайте також:  Подробиці весілля козака Гаврилюка і студентки з Коломиї

Шукайте деталі в групі Facebook