facebook

Путін катався на мотоциклі в окупованому Криму – МЗС України висловило рішучий протест

В міністерстві наголосили, що жодні вояжі російських посадовців не спроможні змінити визначений Конституцією і законами України статус Криму.



Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з черговим неузгодженим з українською стороною відвіданням 10 серпня президентом Російської Федерації Володимиром Путіним тимчасово окупованих територій України – Автономної Республіки Крим і міста Севастополь.

Про це йдеться у заяві МЗС, опублікованій на сайті відомства. Наголошується, що ця поїздка, як і усі попередні неузгоджені з українською стороною відвідання російськими посадовцями тимчасово окупованого регіону України, є грубим порушенням російською стороною державного суверенітету і територіальної цілісності нашої держави. «Cпроби російської сторони та мас-медіа інтерпретувати такі «візити» як «звичайні» внутрішньодержавні поїздки російських посадовців є нікчемними. Крим і Севастополь є невід’ємною частиною суверенної території України», – підкреслили в МЗС.

Зазначається, що «жодні вояжі російських посадовців не спроможні змінити визначений Конституцією і законами України статус цих територій, а лише черговий раз демонструють нехтування Російською Федерацією загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права, у тому числі Статутом ООН, резолюціями Генеральної Асамблеї ООН, а також зобов’язаннями РФ за двосторонніми та багатосторонніми договорами, сторонами яких є Україна та Російська Федерація».

10 серпня президент РФ Путін відвідав окупований Крим, де взяв участь у міжнародному байк-шоу «Тінь Вавілона», організованому мотоклубом «Нічні вовки».

Читайте також:  Блогерка з Києва назвала "маячнею" репетиції військового параду і нарвалася на гнів українців (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.