facebook

«Совок» відступає з української армії (ФОТО)

Радянські звичаї розкладали Збройні Сили України зсередини протягом десятиліть – кумівство, дідовщина, алкоголь. Всюдисуща халатність проявлялася у всьому. Та за останні 5 років «совок» отримав важкий удар і поступово відступає з української армії. Це проявляється у всьому – від технічного забезпечення до символіки.

До кінця 2019 року Збройні сили України повністю відмовляться від використання застарілих радіостанцій радянського зразка на бронетанковій техніці.

“Зараз продовжується переоснащення броньованої бойової техніки на сучасні засоби радіозв’язку. До кінця цього року ніде в Збройних силах України не буде радянських радіостанцій на бронетанковій техніці”, – заявив начальник Військ зв’язку ЗСУ Володимир Рапко.

Як один із головних успіхів він відзначив стабільну роботу системи зв’язку в районі проведення ООС. За його словами, вона “на порядок вища, ніж це було у 2014-2016 роках”.

Тим часом, спецпризначенці ЗСУ вже хизуються новою символікою. Начальник Генштабу – головнокомандувач ЗСУ затвердив нарукавний знак Командування Сил спеціальних операцій ЗС України. Символіка нагадує про покровителя ССО Святослава Хороброго і легенду про козаків-характерників.




“Срібна голова Вовкулаки із золотими очима – уособлює керівну, тобто “головну” структуру #ССО. В пащі вовк тримає дві стріли, що є символом ворога. Одна стріла зламана, це знищений ворог. Ціла стріла в іклах – нейтралізований ворог. Тобто Голова ССО вирішує, який ворог знищується, який нейтралізується”, – пояснили в Командуванні.

Під зображенням вовка-перевертня розміщено золотий стилізований двозуб покровителя ССО – князя Святослава Хороброго.

“Компонування елементів нарукавного знаку символізує спадковість бойових традицій від воїнів часів князя Святослава Хороброго і козаків – характерників до сьогодення, а також цілеспрямованість, наполегливість та рішучість під час виконання завдань з керівництва підпорядкованими військовими підрозділами ССО ЗС України”, – додали в Командуванні.

Читайте також:  “Весь цей час із нею перебувала дитина…”: п’яна співробітниця мерії розсікала за кермом містом і нападала на поліцейських (ВІДЕО)

Поступово, крок за кроком, Збройні Сили перетворюються в одну із наймогітніших армій континенту.

Андрій Золотаренко

Джерела:

https://www.5.ua/polityka/spetspryznachentsi-zsu-pokhyzuvalysia-novoiu-symvolikoiu-foto-197195.html

https://gazeta.ua/articles/donbas/_zsu-vidmovlyayetsya-vid-radyanskih-radiostancij/920670

 

Шукайте деталі в групі Facebook