facebook

Історичне рішення! Депутати міськради погодили приєднання Чернієва та Підлужжя до Івано-Франківська

Депутати міськради погодили проголосували за приєднання територіальних громад сіл Чернієва та Підлужжя до Івано-Франківська.

Про це йшлося у п’ятницю, 16 серпня, на засіданні 28-ої сесії франківської міської ради.

На порядку денному розглянули питання “Про надання згоди на добровільне приєднання територіальних громад до Івано-Франківської міської територіальної громади”, інформує “Галка”.

За словами міського голови Руслана Марцінківа, сьогодні для Івано-Франківська це історичне рішення.

“Після цього рішення ми починаємо процедуру створення ОТГ. Я переконаний, що це рішення буде для міста визначальним. Ми повинні отримати доступ до нових інвестицій, до земель, які є поза межами населених пунктів, і мають служити громадам. Перед нами багато роботи. Цей процес ми повинні завершити до жовтня місяця, щоб жити вже в об’єднаній громаді. Це рішення є на часі, і ми маємо його спільно ухвалити”,



– каже мер.

Сільський голова Чернієва Богдан Грейда вважає, що об’єднання сіл з Івано-Франківськом – це перемога для всіх.

“Дякую вам за довіру. Ми будемо співпрацювати. Спільними зусиллями ми зробимо все, аби жителям наших громад було добре”,
– зауважив Грейда

Розглянувши пропозицію Черніївського сільського голови та Підлузького сільського голови міська рада вирішила надати згоду на добровільне приєднання Черніївської сільської територіальної громади та Підлузької сільської територіальної громади до Івано-Франківської міської територіальної громади.

“За” проголосували 30 з 34 присутніх депутатів.

Читайте також:  В яких випадках можна перетинати кордон з Чехією без ПЛР-тесту: пояснення

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.