facebook

Керівник органів юстиції причетний до розкрадання майна на суму 1, 5 мільярда гривень

Прокуратурою спільно з СБУ затримано групу осіб, причетних до розкрадань державного та комунально майна на суму 1, 5 мільярда гривень.



Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

Органами прокуратури м. Києва спільно з ГУБКОЗ СБУ та ГУ СБУ У Херсонській області за результатами тривалої спецоперації задокументовано та припинено діяльність злочинної групи, члени якої організували схему заволодіння нерухомим майном, що перебувало у державній, комунальній та приватній власності, чим спричинено збитки у особливо великих розмірах.

Загалом за результатами спецоперації 7 осіб (серед яких 3 організаторів та 4 виконавців) затримані. Серед затриманих двоє адвокатів та колишній керівник органів юстиції м. Києва.

Згідно матеріалів слідства, упродовж 2017-2019 років учасники злочинної групи з використанням підроблених документів та електронних ключів доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно заволоділи земельними ділянками, житловими і нежитловими приміщеннями на загальну суму близько 1,5 млрд. грн.

З метою приховання протиправного походження цього майна учасники злочинної організації шляхом подання позовних заяв з використанням завідомо підроблених документів (договорів позики тощо), за сприяння суддів судових органів Донецької та Херсонської областей отримували позитивні рішення у цивільних справах, на підставі яких здійснювали реєстраційні дії відносно нерухомого майна.

Внаслідок таких дій права власності на десятки об’єктів нерухомості переходили до інших фіктивних власників.

Читайте також:  П’ятнадцять кілограмів марихуани виявили СБУшники на Прикарпатті (ФОТО)

Шукайте деталі в групі Facebook