facebook

Глава МЗС Чехії: “РаSSєя постійно підливає масло у вогонь”!

«Якби Росія не здійснила інтервенцію на територію України, якби не постачала



східну частину країни зброєю, не надсилала туди так званих «добровольців», то, на мій погляд, Україна на 100% могла б цю складну ситуацію вирішити. Те, що конфлікт триває, викликане тим, що Росія постійно «підливає масло у вогонь», заявив Radio Praha Міністр закордонних справ Чехії Лубомір Заоралек.

Він висловив свою думку про те, що нещодавно на території України були затримані російські військові:

«Що я можу сказати з приводу того, що двоє російських військовослужбовців були затримані на території України? Це якраз питання до Росії. Я можу сказати те, що пора перестати грати в хованки.

Гібридна війна і подібне – не ті методи, які ведуть до позитивного результату. Це шлях у глухий кут. Арешт російських військових – ще один привід заявити росіянам: «Досить цих ігор, повернемося за стіл переговорів і зробимо все, щоб зупинити насильство».

Потрібно з повагою ставитися до Мінських домовленостей, дотримуватися їх. Ми всі знаємо, що необхідно робити. Встановити повне перемир’я, вивести важке озброєння, роззброїти людей. І тоді до кінця року вже можна буде говорити про договір, як управляти тими територіями, а також про вибори на сході України.

Пора сказати Росії: «Припиняйте ігри і давайте робити спільні кроки для того, щоб зупинити цей серйозний конфлікт, який несе загрозу нам усім».

Міністр закордонних справ Чехії упевнений: якщо Росія стане вести себе гідно, то ситуація в Україні стабілізується.

Джерело – http://www.radio.cz/ru/rubrika/radiogazeta/ukraina-vyzyvaet-uvazhenie-a-rossii-pora-perestat-igrat-v-pryatki

Читайте також:  Російські окупанти стягують до України військових з Вірменії та Азербайджану і залучають найманців - Генштаб

Шукайте деталі в групі Facebook