facebook

Супрун запустила лінію для запобігання суїцидів серед ветеранів: деталі

До кінця 2019 року лінія з питань запобігання суїцидів розпочне свою роботу з допомоги саме ветеранам. Її запуск вже на фінішній прямій.



Про це повідомила очільниця МОЗ Уляна Супрун у Facebook.

Зазначається, що набір фахівців до команди ще продовжується. В ній працюватимуть близько 40 людей. Вже найближчим часом для них заплановані перші тренінги від канадської організації Living Works. Після цього з міжнародними експертами зі США. Після закінчення навчань лінія розпочне повноцінно працювати.

За її словами, процес створення Lifeline Ukraine від ідеї до сьогоднішнього етапу тривав близько 2,5 роки. Події Революції Гідності, а пізніше початок російсько-української війни закріпили потребу в якісній і своєчасній психологічній допомозі та підтримці.

В цей час стало чітко зрозуміло, що багато українців, зокрема ветеранів, перебувають у стані постійного емоційного напруження. В Україні зараз понад 390 тисяч ветеранів, які потенційно можуть потребувати допомоги та підтримки»
Українська Lifeline працюватиме 24/7/ 365 днів на рік за номером 7333.

З колишніх ветеранів також складатиметься команда фахівців. Це допоможе реалізувати допомогу за однією з найкращих міжнародних практик Peer-to-Peer, тобто «Рівний-Рівному».

З часом лінія розвиватиметься і займатиметься допомогою для всіх українців, зазначила очільниця МОЗ.

Читайте також:  МОЗ хоче ввести жорсткий карантин на 3 тижні з початку січня

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.