facebook

Росія заплатить Україні компенсацію за перехід семи кримських легкоатлетів

Всеросійська федерація легкої атлетики відшкодує Україні частину компенсації за перехід в збірну Росії кримських легкоатлетів.

1591519



Про це заявив секретар ВФЛА Михайло Бутов.

6 березня в Празі відбулася зустріч президента Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ) Ігоря Гоцула та Михайла Бутова, на якій обговорювалися деталі спрощеного отримання спортивного громадянства сімома кримськими легкоатлетами, включаючи чемпіонку Європи 2012 року в метанні списа Віру Ребрик.

“Ми домовилися про всі деталі, які приведуть до вирішення цього питання. Точки дотику нами були знайдені вже давно. У Празі потрібно було уточнити деякі моменти, і ми це зробили. Думаю, що найближчим часом цей процес завершиться.

Гроші будуть переведені, і ВФЛА напише листа до IAAF (Міжнародної федерації легкоатлетичних федерацій – ред.), що згодна на те, що кримські спортсмени отримають спортивне російське громадянство, не чекаючи закінчення терміну встановленого цією міжнародною організацією карантину. Частина цих грошей буде взята з бюджету ВФЛА”, – сказав Бутов.

Президент ФЛАУ Гоцул раніше заявив, що Україна сподівається отримати матеріальну компенсацію за кримських легкоатлетів до кінця травня – початку червня.

“Думаю, що ми зуміємо виплатити гроші навіть раніше від того терміну, про який оголосив наш український колега. Розмір же самої компенсації ми домовилися не озвучувати”, – наголосив Бутов.

Читайте також:  Росія взаємно звинуватила США в ударах не по позиціях ІД

Шукайте деталі в групі Facebook