facebook

Зеленський влаштує розгром новим нардепам: ось як має працювати Рада насправді

Верховна Рада дев’ятого скликання почне свою роботу вже 29 серпня. Нардепи матимуть багато роботи і планують розглянути до 70 законопроектів, тому їх перший робочий день може затягнутися до пізньої ночі.



Так, під час першого засідання Верховної Ради планують розглянути законопроект про зменшення кількості нардепів з 450 до 300 осіб. 29 серпня також планується оголосити про формування більшості, запустити всі комітети. А ще у цей день можуть внести кандидатури на посаду прем’єр-міністра.

Серед законопроектів також буде законопроект про зняття депутатської недоторканності. Також можливий розгляд законопроекту про проведення місцевих виборів у Києві. Решту списку проектів ще допрацьовується.

Зазначимо, що президентська партія “Слуга народу” перемогла на парламентських виборах з великим відривом. Таким чином вона заводить до нової Верховної Ради 254 депутати, тобто 60% від складу парламенту матиме партія Зеленського.

Цього цілком вистачить для прийняття важливих рішень.

Сам президент України Володимир Зеленський у коментарі журналістам під час урочистого прийому в Маріїнському палаці заявив, що йому подобаються дві кандидатури на посаду прем’єр-міністра. Крім того, за його словами, троє людей претендують на позицію міністра фінансів, в тому числі чинна міністр Оксана Маркарова. Деталей президент не повідомив, але обіцяв вийти на прес-конференцію після призначення уряду у вересні.

Водночас після першого засідання Верховної Ради 9-го скликання Україна не отримає новий уряд, заявив керівник президентської партії «Слуга народу» Дмитро Разумков.

За його словами, 29 серпня, коли відбудеться перше засідання Ради, депутати підпишуть коаліційну угоду.

«Українці не прокинуться після 29 числа з новим Кабміном, але це станеться найближчим часом», — сказав Разумков.

Також він додав, що прем’єр-міністром стане той, кого підтримає коаліція.

Читайте також:  Без охорони і “Мальдів”: Українці в Мережі діляться фото з новорічного відпочинку Зеленського

А ще обраний народним депутатом від партії “Слуга народу” у Верховній Раді IX скликання Давид Арахамія повідомив, що ім’я нового прем’єр-міністра України стане відомо 29 серпня, у день першого засідання нового парламенту.

“29-го. Я думаю, що 29-го всі дізнаються дуже багато”, – сказав Арахамія журналістам у середу в Києві, відповідаючи на запитання про те, коли буде відомо ім’я прем’єра.

На запитання про те, чи залишиться хтось в новому Кабміні зі складу нинішнього уряду, він зауважив: “Хтось залишиться… Я точно знаю, що одна людина залишиться – 100%”.

При цьому Арахамія відмовився називати прізвище, зазначивши, що “у всіх є шанси”, але “одна людина точно буде”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.