facebook

“Ми домовилися”: стало відомо, коли Зеленський зустрінеться з Путіним

Президент України Володимир Зеленський зустрінеться з президентом РФ Володимиром Путіним на саміті в нормандському форматі, який пройде у вересні і буде присвячений врегулюванню війни на Донбасі.

Про цю зустріч повідомив президент Франції Емманюель Макрон на підсумковій прес-конференції саміту “Великої сімки” в місті Біарріц. Про це повідомляє ТАСС.




“Ми домовилися, це є в короткому підсумковому тексті (саміту, — прим.ред.), що проведемо зустріч на рівні глав держав і урядів в нормандському форматі у вересні”,
— сказав Макрон.

Макрон не уточнив конкретні дати, однак заявив, що обговорив відповідні плани з Путіним і Зеленським.

“Це обговорення щодо проведення зустрічі я почав тиждень тому з президентом Росії Володимиром Путіним в форті Брегансон, і він висловився за проведення такої зустрічі. В період сімки я також провів телефонні переговори з президентом України Володимиром Зеленським, який підтвердив свою готовність брати участь”, — підкреслив президент Франції і додав:

“Ми вважаємо, що склалися умови для проведення корисного саміту”.

Крім того, прес-секретар канцлера ФРН Ангели Меркель опублікувала у своєму Twitter відео з заявою про даний саміт. За словами політика, він може відбутися в найближчі тижні.

“Тут (на саміті — прим. ред.) ми отримали підтримку щодо продовження процесу стосовно України та імплементації Мінських угод. Це, безумовно, призведе до підготовчої роботи до майбутньої зустрічі в Нормандському форматі на рівні керівників, тобто президента Путіна, президента Зеленського, президента Макрона і мене. Це має відбутися дуже швидко”, — заявила Меркель.

Читайте також:  Путін з'явився на Кримському мосту за кермом "Мерседеса": відео

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.