facebook

“Немає війни на Донбасі!” Коломойський розповів, як Зеленський допомагатиме Росії

Український бізнесмен Ігор Коломойський підтвердив свої резонансні слова про те, що на Донбасі “громадянський конфлікт”, а не війна.



У своєму інтерв’ю “Цензору” він заявив, що “якби не було конфлікту, не було б і російської регулярної армії”.

“Треба дивитися, що первинне, а що вторинне. Ми з вами пам’ятаємо 2014-й рік, як усе починалося. Спочатку утворився конфлікт, а потім уже ці всі зелені чоловічки з Росії, гіркіни, привізні автобуси нібито донеччан і луганчан, хоча насправді ті прибули із-за поребрика. Вони розуміли, що не можна упустити ситуацію і були більш готові, ніж у 2004-2005 роках. Тоді, пам’ятайте, там теж назрівало — Сєвєродонецький з’їзд. Повірте мені: якби не був зірваний “Український фронт” у Харкові в лютому 2014-го, то війна прийшла б і туди. І ситуація у нас була б значно “веселіша”. Ми запобігли тоді ще страшнішому сценарію — політичними методами”, — сказав мільярдер.

Крім того, Коломойський вважає, що для вирішення ситуації необхідно розв’язати саме громадянський конфлікт в Україні.

“Немає війни на Донбасі. Є конфлікт. Офіційно війна не оголошена — значить, конфлікт. У нас навіть російські війська, коли вторглися, то війну не оголосили. Ми окуповані, так. Але основою всього є громадянський конфлікт. Його потрібно політичними методами зняти з порядку денного — і тоді російським військам доведеться звалювати. Ось чому я говорю зараз про конфлікт — із політичної точки зору”, — сказав він.

Бізнесмен підтвердив, що коли нинішній президент України Володимир Зеленський говорить про мир, це і є та сама стратегія виведення війни за рамки врегулювання громадянського конфлікту.

“Давайте розберемося, чому немає миру? Здавалося б, у лютому було підписано другу Мінську угоду, після Дебальцевого. Там чітко написаний план дій із термінами на 2015-2016 роки. Я нещодавно його дивився, цей план дій, і кажу: давайте підведемо підсумки й створимо сучасну версію, як виконаний кожен пункт. Там є речі, які дійсно виконані. Обмін полоненими частково відбувся, залишилося в полоні декілька сотень людей”, — згадав він.

Читайте також:  Здається, кума кинули: у Путіна сумніваються у можливості обміну Медведчука

Коломойський заявив, що “треба допомагати Російській Федерації”.

“Що я найголовніше хочу сказати? Російська Федерація за всієї моїй нелюбові до неї і до порядків, які там творяться, до режиму, вона все-таки член ООН і Ради безпеки, повернулася у ПАРЄ. Тобто вони якось намагаються тримати себе, свій зовнішній вигляд, грати іноді за якимось правилами. Але якщо Росія намагається бути цивілізованою, треба їй у цьому допомагати, знайти, заради наших полонених, такі правила, яким вона змушена буде слідувати. Так, є трагедія для тих полонених, кого немає в списках, але треба звільнити хоча б тих, кого ми можемо. І треба всіх шукати, не зупинятися і потім витягнути ще одну партію. І знову придумувати, як обміняти їх”, — висловив він свою думку.

Завершальним етапом стратегії Зеленського з примусу Путіна до миру Коломойський назвав припинення вогню:

“Третій етап — припинення стрілянини. Це все в принципі піддається реалізації — але це ж не вирішення питання. Ми можемо домогтися припинення стрілянини тоді, коли покажемо всім шлях — як вийти із цього конфлікту. Чи хоче Російська Федерація вийти з нього на нинішньому етапі?”

Також бізнесмен пояснив скандальні витівки глави ОПУ Андрія Богдана. Його гучні слова про те, що владі не потрібні журналісти для спілкування з народом, і жартівливу заяву про звільнення Коломойський пояснив різким переходом Богдана з віртуального світу в реальність.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.