facebook

“Захисник довкілля”: на Прикарпатті чоловік зламав ключицю сусідці, яка палила гуму і пластик на подвір’ї

У селі Пістинь Косівського району сусіди побилися через спалювання сміття. Суд два роки виносив вирок чоловікові, який кинувся до сусідів гасити вогнище та зламав сусідці руку.



Сварка між сусідами у Пістині сталася ще наприкінці травня 2017 року. На лаву підсудних мешканець села потрапив за обвинуваченням у нанесенні сусідці тілесних ушкоджень середньої тяжкості, інформує “Курс”.

Також жінка подала до суду цивільний позов на суму 125 тисяч гривень. З них свої моральні страждання вона оцінила у 100 тисяч гривень, а решта — витрати на лікування. За два роки суд допитав півтора десятка свідків. Кожен з них розповів свою версію конфлікту.

Обвинувачений свою вину визнав частково. Сказав, що чоловік побитої сусідки неодноразово труїв його бджіл, спалюючи у себе на подвір’ї гуму і пластик. Коли сусід вчергове запалив сміття, власник бджіл викликав поліцію. Правоохоронці не приїхали, і він послав до сусіда дочку та сина, щоб вирішити проблему. Коли діти пішли до сусіда, той відмовився погасити вогнище, сказав, що палив і буде палити, оскільки це його земля. Після цього чоловік сам взяв відро з водою і пішов гасити багаття. А його сусід начебто взяв вила і кинувся на нього та на дітей. Підсудний стверджує, що захищався і під час бійки ненавмисне зламав сусідовій дружині руку дерев’яною палицею.

За версією ж потерпілої, сусід вдарив її не палицею, а металевим ломом по лівому плечу, від чого вона втратила свідомість та тривалий час лікувалася в Косівській ЦРЛ.

Її чоловік у суді розповів, що прибрав з дружиною на подвір’ї та запалив вогонь. Раптом з відром на його присадибну ділянку прибігає сусід, кидає каміння, потім вихоплює вила і починає його бити, а втікаючи, вдарив і його дружину.

Читайте також:  Івано-Франківщина минулого року експортувала деревину на суму 103,1 млн. доларів США

До суду також викликали свідчити голову Косівської районної спілки пасічників. За його словами, сім′я потерпілої зверталася до нього з проханням закрити пасіку обвинуваченого, бо його бджоли кусаються. Свідок також розповів, що обвинувачений скаржився на сусідів, які спалюють пластик і труять бджіл. Голова спілки порадив йому звернутися в сільську раду та поліцію.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України, та призначив йому покарання — два роки позбавлення волі. За ст. 75 КК України звільнив засудженого від відбування призначеного покарання, якщо він протягом одного року не вчинить нового злочину.

Позов потерпілої суд задовольнив частково — зобов’язав потерпілого заплатити 24 309,61 гривень матеріальної шкоди та 5 тисяч гривень — моральної.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.