facebook

Українські військові не утримують полонених в зоні АТО, – Міноборони

Затримання підозрюваних у посяганні на держбезпека

poltorak2_1_650x410


Збройні Сили України не утримують в заручниках” або “в полоні” ні мирних громадян, ні бойовиків в зоні антитерористичної операції (АТО). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

“Збройні Сили України ніколи не утримували та не утримують в заручниках” або “в полоні” ні мирних громадян, ні комбатантів, які підозрюються у терористичній діяльності на території Донецької і Луганської областей”, – йдеться в повідомленні.

У повідомленні наголошується, що українські військові здійснюють свою діяльність у суворій відповідності з чинним законодавством, в першу чергу закону України “Про демократичний цивільний контроль над Воєнною організацією і правоохоронними органами держави”.

“Затримання осіб, які підозрюються у посяганні на засади державної безпеки, вчиненні дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, терористичної діяльності, вчинення інших правопорушень є прерогативою Служби безпеки України. За рішенням суду СБУ застосовує до них міри запобіжного заходу – утримання під вартою”, – зазначили в Міноборони.

Зазначимо, відповідну заяву Міноборони зробило у відповідь на звіт правозахисної організації Amnesty International, яка звинуватила у тортурах обидві сторони конфлікту на Донбасі.

Читайте також:  Бій ВДВ України під Авдіївкою

Шукайте деталі в групі Facebook