facebook

Шуфрич зчепився з Разумковим у новій Раді: українці у люті, “як на базарі”

Верховна Рада 9 скликання сьогодні почала перше пленарне засідання з перепалки між парламентаріями. Засідання почалося близько 13:20 В четвер, 29 серпня.



У сесійній залі зареєструвалися 405 народних депутатів. Народні депутати затвердили склад тимчасової президії першої сесії Верховної Ради IX скликання.

За ухвалення відповідного рішення проголосували 390 народних депутатів.

До складу тимчасової президії увійшли Дмитро Разумков як голова підготовчої депутатської групи, Руслан Стефанчук (обидва від партії “Слуга народу”), Юлій Іоффе (від партії “Опозиційна платформа – За життя”), Андрій Кожем’якін (ВО “Батьківщина”), Михайло Забродський (“Європейська солідарність”) і Ярослав Железняк (“Голос”).

Тимчасова президія припиняє свою діяльність після обрання голови Верховної Ради.

Обравши президію Рада перейшла до ухвалення порядку денного, тут і виник невеликий конфлікт.

Так, частина депутатів серед яких і Нестор Шуфрич почала скаржитися, що не отримали примірники порядку денного. При цьому Разумков звернувся до апарату Верховної Ради з проханням улагодити цей момент та закликав нардепів продовжити роботу.

Нестор Івановач, зараз вам нададуть порядок денний. Сподіваюся ви пам’ятаєте, вчора за нього ви голосували. Я впевнений, що ви зможете надати цю інформацію своїм колегам», – заявив Разумков.

Шуфрич продовжив обурюватися і під час голосування. Попри це порядок денний було ухвалено. «За» проголосували 306 депутатів.

Поведінка Шуфрича обурило українців, про що свідчать численні коментарі в мережі.

“Шуфрич уже починає колотити воду, хто їх вибрав?, кричать як на базарі, Нестор замість Ляшка, – пишуть користувачі мережі.

Зазначимо, що Головою Верховної Ради офіційно обрано лідера партії “Слуга народу” Дмитра Разумкова За це рішення проголосували 382 народних депутатів.

“Ми хочемо внести як кандидата на посаду глави Верховної ради Дмитра Разумкова”, – сказав глава фракції Слуга народу Давид Арахамія.

Читайте також:  Скандал? Дочка Добкіна вийшла заміж у сукні ціною в майже 4 річних татових зарплати (фото)

Інші фракції кандидатів на дану посаду не запропонували.

А ще Дмитро Разумков оголосив, що фракція “Слуга народу” має права монокоаліції.

Відповідно до ст. 83 Конституції України, депутатська фракція у Верховній Раді України, до складу якої входить більшість народних депутатів України від конституційного складу Верховної Ради України, має право коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України.

“Оголошую, що зареєстрована депутатська фракція “Слуга народу” налічує 254 народних депутати, що склало більшість народних депутатів від кількісного складу Верховної Ради України, і, відповідно до Конституції України, має права коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України”, – сказав Разумков.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.