facebook

РаSSєйські “камандіри” – спецпризначенцям: підривайте себе гранатами!

Командування військової частини 21208 у Тольятті вирішує питання про можливе її розформування, настрій солдатів «пригнічений



», екстрено повернутим із України солдатам і офіцерам «промивають мізки, що треба підривати себе гранатами, а не здаватися».

Про те, що він хотів підірвати себе після поранення, раніше розповідав і затриманий Євген Єрофеєв, щоправда, за його словами, він не зміг зробити цього, оскільки права рука його «не слухалася», а лівою він «не дотягнувся» до гранати.

“Радіо Свобода” зв’язалося з Миколою Жигаліним, який живе в США, – знайомим одного з чинних службовців в/ч 21208 в Тольятті:

– Інформацію про стан справ у частині я отримав від людини, яка служить у частині, причому саме в тій роті, в якій служили Єрофеєв і Александров.

Яка зараз ситуація в частині, за словами цієї людини?

– У Тольятті безпосередньо в частині відбуваються «розборки» щодо події. З’ясовується ступінь відповідальності кожного. Зараз частина закрита, зв’язку з моїм джерелом у мене немає. Військовослужбовці на казармовому становищі, їх не випускають у місто.

Чи підтверджується інформація про те, що Александров і Єрофеєв, як вони самі кажуть, до останнього моменту були чинними військовослужбовцями російської армії, цієї частини?

– Наскільки я знаю, вони всі були там, і всі повернулися протягом доби через аеродром Міллерово в Ростовській області, або через Курумоч (основний цивільний аеропорт Самари, – ред.), або, що більш ймовірно, через аеродром під селом Чорноріччя в Самарській області.

«Всі» – це інші спецпризначенці з групи Єрофеєва і Александрова?

– Наскільки я знаю, так, усі тольяттинські “фахівці”, які були там, всі повернулися одним рейсом.

Читайте також:  В АТО загинув молодий атовець із Коломийської гірсько-штурмової бригади

Що Ваше джерело говорить про особистість Євгена Єрофеєва?

– Сказано було дуже коротко, що Єрофєєв – це штабний офіцер, тобто він не проста людина, не просто командир групи з 5-7 осіб, а людина, яка знає багато, прекрасно розуміє, до чого може привести особисто для нього те, що його взяли в полон. Він чудово розуміє, що йому треба співпрацювати зі слідством під гарантіями особистої безпеки.

Колишній товариш по службі Єрофеєва сказав у анонімному інтерв’ю «Бі-Бі-Сі», що незважаючи на гучну назву «спецпризначення ГРУ», ця частина була, що називається, «показушною». Чи так це?

– Я, як житель Тольятті, особисто неодноразово бачив, як щоранку приблизно о 10-11-й ранку за містом, за Московським шосе відбувався «викид», тобто вони стрибали постійно з парашутами, з вертольотів. Наскільки я знаю, з фізпідготовкою там всередині частини все прекрасно виглядало. «Спецура» теж постійно їздила на навчання. Це справді серйозні бойові хлопці. Я думаю, що, звичайно, не всі, але якась частина з них точно серйозна.

Ви розповідаєте, що в подіях на сході України брали участь не тільки спецпризначенці з Тольятті, а й співробітники МВС Росії, тольяттинський ОМОН. Розкажіть, будь ласка, докладніше про це.

– Так, це я б хотів більш детально розповісти, тому що я вважаю це більш важливим. Якщо «спецуру» вже повернули, то ОМОНівці, наскільки я знаю, вони всі ще там. Зокрема, наприклад, найгірше, що їхні дружини взагалі нічого не знають. Вони щодня приходять до воріт частини, їх відсилають, пояснюючи тим, що це військова таємниця. Ця інформація достовірна, я можу ручатися за неї. Тольяттинський ОМОН на початку квітня поїхав у відрядження. Причому, самі омонівці навіть не підозрювали про це. Вони зранку просто прийшли на роботу, на шикування, їх повантажили і відвезли.

Читайте також:  Батьки моряка, якого поранили та взяли у полон росіяни, живуть на Прикарпатті

Відомо, які завдання вони виконують в Україні?

– Ні, невідомо. Але одне джерело мені сказало: «якщо ти придивишся до фотографій параду 9 травня в Донецьку, ти їх побачиш».

Джерело – http://www.radiosvoboda.org/content/article/27031132.html

 

Шукайте деталі в групі Facebook